Hovudside

Hva er Sand Avbiterten?

by Walther

Hva er Sand Avbiterten?

Sandburs er kjent over hele USA av mange forskjellige vanlige navn inkludert kysten Sandspur, felt Sandbur og spiny burrgrass. Sandburs er et medlem av slekten Cenchrus anlegget, som er en del av gressfamilien. Sandburs er et ugress og må forvaltes som sådan ved å ta tiltak for å hindre habitatforholdene foretrukket av anlegget.

Beskrivelse


Sandburs er gresskledde ugress. De foretrekker områder med full sol og godt drenert jord, for eksempel i sandområder der ennå ikke er etablert andre gress. Du må kanskje forholde seg til en Sandbur angrep hvis du nylig har flyttet inn på en eiendom hvor en plen er ikke klarlagt eller hvor plenen er blitt svekket fra forsømmelse. Anlegget er en sommer årlig, men den kan vokse i noen områder fra tidlig vår til den første harde frost av høsten. Den produserer frø hoder som spredte og befolker området med nye planter neste sesong.

Frø Heads


Den vanlige navnet på Sandbur kommer fra den stikkende og klissete frø hodet som ugress produserer. Disse frø hoder er små baller med pigger, eller burs, som dekker dem. De henge seg opp på klær, dyrehår og skolisser. Frøet hoder kan være vanskelig å fjerne, spesielt fra dyrehår. Anleggets metode for å spre frø ved å feste seg til bevegelige objekter, men er produktiv. Frø er ofte gjennomført lange avstander, øker luke habitat området.

Kontroll


Den beste måten å kontrollere sandburs i hagen din eller på din eiendom er å etablere en sunn plen. Godt gjødslet, vannet og tett plantet plener vil utkonkurrere ugresset som prøver å etablere seg i et område. Combat sandburs med en anvendelse av sprøytemidler enten før spiring eller etter spiring. Imidlertid vil ugresset re-etablere seg hvis du ikke følger et ugressmiddel søknad med planting og forsvarlig forvaltning av gress. Klippe plenen din vil forhindre frø hoder fra forming og sprer seg.

Fjerne fra Klær og Dyr


Sandburs kan matte inn dyrehår og være vanskelig å fjerne. I noen tilfeller må du kanskje kutte ut Sandbur og hår kjæledyret fast i den. Når du fjerner sandburs fra klær, vil individuelle BURS ofte løsner fra hoved frø hodet og blir sittende til klær. Vaske klær kan eller ikke kan fjerne de plagsomme BURS. Fjerne dem med pinsett om nødvendig.