Hovudside

Forskjellen mellom steingods og porselen

by Walther

Forskjellen mellom steingods og porselen

For mange mennesker, når du velger husholdning servise, er det nytten og design av brikkene som svaier kjøpet. Det er imidlertid verdt å vurdere som krus, skåler, tallerkener og lignende er fremstilt av forskjellige materialer som har forskjellige egenskaper. To av de vanligste er porselen og steintøy.

Steintøy


Steintøy er laget av uraffinert leire, noe som betyr at leiren ikke er blitt behandlet på andre materialer, slik som sand skal fjernes. Det er brent ved en temperatur på rundt 2185 grader C, noe som resulterer i varige, chip-resistent varer. Steingods brukes vanligvis for å gjøre krus og matlaging retter, som det tåler høye ovn temperaturer.

Porselen


Den viktigste materialet som brukes i produksjon av porselen er blek raffinert leire, typisk Kina hvit leire. Forskjellige andre elementer kan tilsettes til leiren, blant feltspat, granitt og glass, samt vann. Det er avfyrt ved en høyere temperatur enn steintøy - rundt 2300 grader C, noe som resulterer i en hard, glatt materiale vanligvis laget i tynnere ark enn steintøy for produksjon av husholdnings varer.

Telling forskjellen


To måter eksisterer for å fortelle forskjellen mellom servisedel- laget av porselen og de fabrikkert fra steintøy. Den beste testen er å holde stykket opp mot lyset. Porselen er gjennomskinnelig, noe som betyr at lyset vil skinne gjennom det, spesielt på kantene. Steintøy har en tetthet som ikke tillater lys å passere gjennom. Den andre måte å skille mellom de to er tekstur. Porselen vil være glatt å ta på, mens steintøy vil ha et litt røffere preg. Dette er på grunn av uraffinert leire som brukes i fremstillingen.

Ytterligere komplikasjoner


Det er også en tredje type leire basert materiale som vanligvis brukes i framstillingen av husholdningenes servise: steingods. Dette materialet er fremstilt av hvitt, porøs leire og er materialet oftest omtalt som "keramisk". I motsetning til porselen, er det ikke gjennomsiktig, og det har en tendens til å være lettere i vekt enn steintøy. Steingods vil føle kalkholdig og bunnen av stykket er sannsynlig å være glasert og vises skinnende. Hvis et stykke steingods servise er chipped, vil materialet avslørt være hvit og vises kalkholdig.