Hovudside

Hvordan dyrke Milk Thistle

by Walther

Hvordan dyrke Milk Thistle

Melk tistel har utseendet til en felles tistel og besitter helbredende egenskaper som gjør det en akseptert urtemedisin. Ifølge University of Maryland Medical Center nettside, kan melk tistel fungere som en antioksidant og en anti-inflammatorisk agent, i stand til å forbedre både lever og galleblæren sykdommer. Dyrke melk tistel i et hjem hage ved å dyrke denne planten i en solrik og tørr landskapsvernområde. Med litt oppmuntring, vil melk tistel plantene trives og spre seg.

Bruksanvisning


•  Klargjør den solfylte voksende området i tidlig på våren etter den siste våren frost. Løsne jord med hagen spaden ned til en dybde på 3-4 inches, og deretter rake jordoverflaten glatt med raken.

•  Plant melk tistel frø 12 inches hverandre i rader mellom fire og fem meter fra hverandre. Dekk melk tistel frø med ½-tommers av jord.

•  Gi en lys og enda vanning av melk tistel frø umiddelbart etter at du er ferdig med å plante dem til å fukte jorda. Hold jorden tørker ut mellom vanning mens frøene spirer. De melk tistel frø vil ta mellom en og tre uker å spire.

•  Tynne melk tistel frøplanter når de nå høyder på omtrent fire inches. Fjern de svakeste spirene til å forlate melk tistel frøplanter fordelt to meter fra hverandre langs rekkene.

•  Harvest-melk tistel når blomstene tørke på stilkene (på sensommeren eller tidlig høst). Plukk de tørre blomster med hansker for å beskytte hendene fra skarpe prickers og torner.

Tips og advarsler


  • Melk tistel vokser rikelig, selv under tørke. Vanning og gjødsling melk tistel er unødvendig.