Hovudside

Er Tomato Vine i en Topsy Turvy Planter Sterk nok til å holde de råtne tomater?

by Walther

Er Tomato Vine i en Topsy Turvy Planter Sterk nok til å holde de råtne tomater?

Den Topsy-Turvy Tomato Planter lover enkel tomat vokser i begrenset plass med støtfanger avlinger. Mange gartnere rapporterer problemer med å oppnå resultatene annonseres i praksis. Tomater kan være vanskelig å vokse med så mange varianter tilgjengelig. Ikke alle utvalg fungerer godt i en opp-ned planter. Trinn en i å gjøre mest mulig ut av fordelene med en Topsy-Turvy Planter er kjent med tomatplante og hvordan den reagerer når plantet opp-ned.

Den Planter


Den Topsy-Turvy planter er laget av tykt stoff som varer i omtrent en sesong i solen. Plassere den der tomat vil få ikke mindre enn seks timer med direkte sol per dag. Dette betyr at du trenger å vanne det ofte for å holde anlegget fra å bli tørket ut og døende. Jordsmonnet i posen må være godt drenert for å forhindre rot og stilk råte. Balansere disse faktorene og du har en sterk, sunn plante med sterk, sunn stengler. Hvis du ikke gjør det, stilkene er svekket og utsatt for brekkasje under vekten av tomatene.

Determinate eller ubestemmelig


Tomater kommer i to hovedtyper, determinate og ubestemte. Determinates produsere en blomst i enden av spindelen som hindrer spindelen fra å vokse. Som et resultat frembringer anlegget en kortere, busk lignende plante med hele frukten på enden av spindelen i den ene kort innhøstningen. Ubestemte varianter vokser blomster på siden av vinrankene, så vinrankene ikke slutte å vokse i vekstsesongen, men produserer en pågå beskjære opp til den første frosten. Determinates har en tendens til å laste anlegg med mer frukt på en gang, og kan legge mer vekt på stilkene på en gang. En stamme som har krøllet opp mot solen er mer utsatt for sammenbrudd enn en rett stilk. Indeterminates produsere lange lianer og trenger støtte fra en slags gitter eller staking.

Stem Strength


Determinates ha tykk, stiv stilker som kan bryte hvis frukten er tung. Bush biff og andre store determinate varianter kan føre til problemer. Hvis du går med mindre kirsebær, roma eller patio varianter, kan en determinate tunge stilk bære vekten uten å bryte. Indeterminates har tynnere, mer fleksible vinstokker som bøyer seg under vekten. Med lettere frukt belastninger og espalier støtte, bør de lange fleksible vinstokker har litt problemer med å støtte avlingen belastning.

Vine Care


Bush-type determinates kan egentlig ikke beskjæres og den tunge stive stilker begrense størrelsen på frukten det kan bære. En tomat bur rundt anlegget som det vokser kan gi noe støtte for å hindre vine brudd. Vine-type indeterminates bør ha sugekoppene sine trimmet slik at bare en eller to lianer forblir på basisanlegget. Hvis du plante hengeren i nærheten av en espalier hvis gjerdet, kan du kjøre vinrankene langs espalier å gi noe støtte som frukten kommer inn.

Beste variantene


Det er best å holde seg til mindre tomat varianter for kaotiske planters. Romas, Tidlige Girls, Red varsler, Kjendiser, Tiny Tims, og super søt 100s og Kjendiser vokse godt opp-ned. Patio varianter, avlet for å vokse i containere, fungerer spesielt godt i opp-ned oppsett. Disse inkluderer Tumblers, røde og gule Tumbling Toms, Hage Pearls, Gul pigmies, Window Box Romas, Micro Toms, kirsebær varianter eller Basket Boys.