Hovudside

Container Garde Design Ideas

by Walther

Container Garde Design Ideas

Container hagearbeid er en flott løsning for de som har begrenset plass, eller bare trenger en flekk av farge på et sted der de ikke kunne ellers dyrke planter. Vanligvis er container hage planlagt følgende tre designelementer: spenningen, fylle og søl. Spenningen gir høyde, fyll er middelhøyde, vanligvis buskete planter og utslippet prøver sti over på siden av beholderen. Container hager kan også bli brakt inne om vinteren, slik at du kan dyrke planter som ellers ikke ville trives i din voksende sone. Hvis du plante eksemplarer med tilsvarende voksende behov sammen, er container hage bare begrenset av din fantasi.

Grønnsaker


De fleste grønnsaker trenger full sol og mye vann for å produsere frukt. Sørg for at beholderen har tilstrekkelig drenering og en god, rik plantejord, tung i organisk materiale. Tomater og squash kan enten bli trent opp et espalier for å legge til høyde eller venstre for å smitte over kanten av beholderen. De vakre topper av gulrøtter vil legge til vegetabilsk skjermen før innhøsting. Liten fruited aubergine og squash er også gode valg for din beholder hage. Aubergine vil legge til en vakker fargeklatt når frukten begynner å modnes. Ikke vær redd for å blande det opp litt. Plante noen ringblomster eller blomkarse vil legge farge til din container grønnsakshage mens grønnsakene er modning, og som blomkarse er spiselige, kan du alltid klipp av en blomst eller to for din sommer salat.

Sukkulenter


En beholder med sukkulenter er en perfekt løsning på det området av hagen som mottar så mye sol at ingenting annet vokser. Når du vokser sukkulenter, trenger du ikke å slurve på farge. Plante aloe i ryggen eller midten av saftige displayet. De lange spisse blader og kan vokse svært høye, og gi spenningen element av design til din saftig hage. Aloe blader kan være grønn eller stripete gul og grønn. Aeoniums vokse i form av blomst og kan være grønn, rød eller lilla og lage en vakker plante for fyll element av designen. String of Pearl er et utmerket valg til sti ned sidene av beholderen din. Vanligvis sukkulenter foretrekker litt sandholdig jord og krever god drenering. I stedet for vanning sukkulenter ofte, vanne dem dypt slik at vannet siver ned til røttene.

Urter


Kokker vil elske en beholder med urter plassert i en solrik beliggenhet ved kjøkkendøren. Ifølge Utah University, selv om urter trenger full sol, de dra nytte av beskyttelse fra den varme ettermiddagssolen. De fleste urter krever godt drenert jord. Plante rosmarin nær baksiden eller på midten av beholderen din. Sine vakre blå blomster vil blomstre i sommer, og duftende bladene gir året rundt interesse. Legg filler farge med basilikum eller oregano, som begge har sortar med lilla blader. Timian vil smitte over på siden av beholderen din. Clip alle disse urter tilbake ofte for å oppmuntre til ny vekst og hindre overbefolkning.

Ettårige


Ettårige fungere godt for container hagearbeid som du kan opprette en ny levende bukett hvert år. Farge er en viktig faktor i å velge dine ettårige - ikke bare blomsterfarge, men bladverket farge. Gi et espalier for Blackie søtpotet vintreet mørke lilla blader å klatre eller la den mørke lilla blader sti over kanten av beholderen din. Hvis beholderen er økende i delvis sol, kan Coleus legge til en fargeklatt med sin røde til lilla løvverk. Legg høyde med Snapdragon eller salvie. Bruk petunia for deres store mounding vane og å søle ned sidene av beholderen din