Hovudside

Hva du skal gjøre for å behandle en syk Pecan treet

by Walther

Hva du skal gjøre for å behandle en syk Pecan treet

Metodene som brukes for å behandle en syk pecan treet er helt avhengige av om problemet kommer fra miljømessige eller kulturelle problemer, insekt angrep eller sykdom. Pecan kan lider av noen av disse lidelsene, og bøndene må finne den spesifikke årsaken til sykdom å behandle den.

Insekter


Pecan nøtt casebearer, hickory shuckworm, mutter curculio, pecan snutebillen og pecan phylloxera er insekter som vanligvis forårsaker mest skade på en pecan treet. Den casebearer kan styres med insektmiddel når det ser ut til at minst fem prosent av mutter klynger har blitt skadet. Insektmiddel for å kontrollere hickory shuckworm bør brukes i midten av august, når det samme sprøyting er tilstrekkelig til å håndtere mutter curculio angrep. Insektmiddel søknad om snutebillen bør skje sent i sesongen, mens nødvendigheten av kjemisk kontroll for Pecan phylloxera avhenger av hvor tungt det er encumbering treet.

Pecan Skurv


Pecan skorpe (cladosporium caryigenum) er en sopp som overvintrer på treet og kommer til liv om våren, sprer soppsporer i hele treet og til tilstøtende prøver. Det bringer om betydelig skade på blader og nøtter, ofte tvinge pecan frukt å falle tidlig og redusere avling. Den beste måten å behandle en syk Pecan treet med denne sykdommen er å sikre at resistente varianter av Pecan er plantet. Tidlig-sesongen kontroll med soppmidler kan også være nyttig.

Miljø


Helsen til en pecan treet kan maksimeres ved å sikre riktig planting. Den vokser best i US Department of Agriculture hardførhet soner 6 til 9 og setter pris på den fullt solskinn, varme og fuktighet i sørlige steder i landet, selv om det opprinnelige utvalg strekker seg fra Texas til Illinois. Som pecan trær ofte nå en høyde på 150 meter ved forfall, de krever betydelig plass til å vokse og bør plantes minst 35 meter fra konkurransen.

Morsomme fakta


Pecan er en Native American Indian ord uttalt av mange stammer. Mutteren av treet ble brukt av de innfødte amerikanerne lenge før den kommende europeiske nybyggere. Nøttene ble brukt i gryteretter, kokt i bønner, stekt for et lett måltid og med presset inn i en olje for krydder. En krysning mellom en pecan og hickory treet kjent som en hican er mer tolerant av kulde og derfor dyrket i mer nordlige steder.