Hovudside

Hvordan bygge en bærbar utedusj

by Walther

Du trenger ikke å forlate hjemmets bekvemmeligheter bak bare fordi du drar hjemmefra. Du kan nyte en avslappende varm dusj selv når camping i midten av de dypeste skoger. Du trenger ikke drivstoff eller elektrisitet, heller. Du kan bygge en bærbar solar dusj som får alt drivstoffet den trenger fra stråler fra solen. Alt du trenger er noen enkle deler og en liten bit av arbeid.

Bruksanvisning


•  Blås det indre røret ved hjelp av en luftpumpe. Fyll et badekar eller basseng med vann og hold slangen under vann. Snu den over og rundt, og se etter bobler. Hvis du ser bobler, har det indre røret en lekkasje, og du trenger en annen. En slange gjør en ideell solar dusj, som det er svart i fargen. Sort absorberer lys og varme meget raskt. Det har også omtrent 5 liter vann, noe som er nok for en grundig vasking.

•  Mål bredden av korken. Måle en avstand på 2 inches innover fra den ytre kanten av det indre rør. Lag et merke der med markør. Skjær et hull på den mark som er ¼ tomme mindre enn bredden på korken. Skyv kork i hullet. Ettersom det indre røret er fleksibelt, vil korken passer, med tette tett til den. Fjern denne kork å fylle dusjen. Sett korken tilbake på etter at du fyller dusjen for å holde vannet lekker ut.

•  Mål 2 inches innover fra ytterkanten av det indre røret, motsatt det første hullet. Skjær en ¼-tommers hull på den plasseringen. Du har nå to hull skåret i det samme ansiktet av det indre røret, på tvers av hverandre.

•  Skjær den nederste delen av røret kobling ved hjelp av baufil. Dekk ryggen av røret kobler med gummi forsegler og skyv den inn i ¼-tommers hull i slangen; hullet vil strekke nok til å imøtekomme det. Trekk ryggen opp mot innsiden av det indre røret og la gummi forsegler for å tørke. Slangen vil passe over enden av kopleren som stikker ut av det indre rør. Coupler gir en enkel måte å feste slangen til det indre røret slik at vannet kan renne fra røret ut av slangen.

•  Slip kopleren hvor den kommer ut av det indre rør, ved hjelp av Emery bord. Slipes slangen rundt koblingen. Påfør et tynt lag av gummi sealer til den grov patcher. La den tørke. Påfør to flere tynne strøk til det samme området, og la dem tørke.

•  Coat enden av røret kopler med gummi forsegler og skyver røret over den. Frakk montering på enden av dysen med fangstskuta og skyv den inn i den andre enden av røret. La sealer tørke. Ryggene på kobleren nå holder koblingen på plass på det indre røret. Den tetningsmasse som gjør skjøten mellom røret og koblingen tett. Det fleksible rør er tredd på enden av kobleren som stikker ut av det indre rør. Vann i det indre røret kan nå renne ut av kopleren og inn i det fleksible rør. Den kan imidlertid bare gjøre dette når dysen på enden av røret er i åpen stilling. Denne forsamlingen er den dusj tappekran. Den fleksible rør gjør at folk i ulike høyder for å komfortabelt bruke dusjen uten å måtte bøye seg eller hoppe for munnstykket.

Tips og advarsler


  • Å fylle dusjen, ta korken ut av hullet sitt og fordype dusjen i en dam, bekk eller badekar. Alternativt kan du bare helle vann inn i hullet ved hjelp av en trakt. Uansett hva du går om det, åpner dysen mens fylling å la luften unnslippe. Dette vil gjøre det fylles opp raskere.
  • Still dusjen ute i direkte sollys i noen timer å varme vannet opp. Heng den på en grein eller noe lignende for å bruke den. For å gjøre dette, bare skyver gren gjennom hullet i midten av det indre røret, som er formet som en smultring. Korken skal være øverst, og slangen og munnstykket nederste.