Hovudside

Best Container Planter for en hage i solen

by Walther

Best Container Planter for en hage i solen

Container hager er ekstremt allsidig. Du kan bruke et bredt utvalg av containere i forskjellige former, størrelser og materialer, kan du ordne containere på vilje og du kan endre plantings i hver container fra sesong til sesong. Container hager er egnet for dekk, terrasser, verandaer, gangveier, balkonger og verft. Et nesten ubegrenset utvalg av plantetyper og prøver er egnet for container hager i solen.

Årlige blomster


Årlige blomster er en naturlig for solfylte container hager. De fleste ettårige krever full sol, så nesten alt tilgjengelig hos din lokale barnehage eller store boksen butikken i løpet av våren og hele sommeren ville fungere. Når man velger planter, vurdere høyde, tekstur og farge, og hvor plantene kan brukes sammen i en enkelt beholder. En årlig blomstrende plante i bunnen av en beholder busk er en mulighet, eller vurdere å bruke en årlig blomst, en etterfølgende vintre og en høy staude i samme container. Noen muligheter for årlige blomsterplanter for en solrik container hage er stemorsblomster, petunia, løvemunn, ringblomster, søte alyssums, ageratums, salvias, rose moser, solsikker, zinnia, eføy geranier og Coleus, som alle er tilgjengelige i flere titalls, om ikke hundrevis , av sortar.

Busker


Kompakte busker er en fantastisk måte å skape en grunnleggende struktur for beholder hage. Velg eviggrønne samt løvfellende busker. Hvis du ønsker å bruke busker som vokser høyere eller bredere enn du ønsker, de fleste busker er glade for å ha hyppig (og noen ganger drastisk) trimmer, så bare beskjære dem når de er for store. Noen busker å prøve i en solrik container hage er Alba plena dverg blomstring mandel (Prunus glandulosa alba plena), en løvfellende busk med hvite doble blomster om våren; Abbots bush mure (Potentilla fruticosa Abbots), en relativt treg dyrker hardfør i kjøligere USDA hardførhet soner 2 til 6; African mallow (Anisodontea capensis), som vokser til tre meter høy og har rosa blomster; hele sommeren skjønnhet bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla hele sommeren skjønnhet), en relativt rask dyrker med rosa eller blå blomster, avhengig av surhetsgraden i jorda; Ambiance (James Walker) bougainvillea (Bougainvillea atmosfære (James Walker), hardfør i varmere soner 9 til 11.

Stauder


Stauder kan være et fast innslag i solfylte beholder hage, men husk at en staude som er hardfør i sone 5 når plantet i bakken ikke kan være hardfør i denne sonen når den er plantet i en container. Beholderen gir mindre isolasjon mot kulde enn det første. Du må kanskje dekke dine container hage stauder (både blomster og busker) eller sette dem i garasjen eller kjelleren for å overvintre. Noen stauder å vurdere er høner og kyllinger (Sempervivium), alpine saftige evergreens inkludert Sempervivium arachnoideum, Sempervivium arachnoideum cristate og Sempervivium arachnoideum Robin; disse frostsikre stauder er hardføre i praktisk talt alt av USA fra sone 3 til sone 11. Silver haug Artemisia (Artemisia Artemisia schmidtiana Nana) er hardfør fra sone 1 til 9. Hidcote giganten lavendel (Lavandula x intermedia) er en eviggrønn som vokser til 2 meter og har nydelig lys lilla blomster. Dianthus oppblomstringer kan vare fra vår til høst. Dette anlegget er vanligvis eviggrønne eller semi-eviggrønne. Prøv Dianthus x hybrida Eastern Star eller Dianthus x hybrida Neon Star.

Løpende Planter


Hengende beholdere med etterfølgende planter hjelpe legge vertikale knutepunkter til en solrik hage. Vurdere en av de 3000 arter og kultivarer av fuschisa med sine fantasifulle fargerike blomster. Morning glory er en årlig vintreet som klatrer opp til 10 meter høy. Morning Glory blomstrer åpner i morgen og er ferdig innen midten av ettermiddagen. Noen morgen herligheter kan produsere hundrevis av blomstrer om dagen. Snik Zinnia (Sanvitalia procumbens) stier om en fot med rikelig blomster.