Hovudside

Hva å gjøre med visnet Jordbær

by Walther

Hva å gjøre med visnet Jordbær

Visnet jordbær i hagen indikere at plantene har kontrahert en sykdom som kalles verticillium wilt, som er forårsaket av Verticillium albo-Atrum sopp. Verticillium wilt overlever i jorda for opp til 25 år. Det er viktig for gartnere å forstå mer om verticillium wilt fordi det ikke finnes kommersielle produkter på markedet for å kurere denne sykdommen.

Verticillium Wilt


Verticillium Wilt sopp blir introdusert til hagejord av infiserte frø, verktøy og røttene til jordbær transplantasjoner. Jord temperaturer mellom 53-86 grader Fahrenheit fremme spiring og spredning av Verticillium Wilt soppsporer. I tillegg er denne sykdommen mer utbredt på jord som er rutinemessig gjødslet med store mengder nitrogen. Unge jordbærplanter begynner å vise symptomer på sykdommen når de produserer løpere. Eldre anlegg utviser verticillium wilt rett før innhøsting.

Symptomer


Jordbærplanter infisert med Verticillium Wilt vise symptomer som hengende, tørket ut, rødlig misfarging og visner bladene. Enhver ny løvverk som produseres vises forkrøplet, krøllet og deformert. Gartnere kanskje merke gråsort eller blå striper på løpere. Kronen eller rotsystemet av planten kan bli brun. En mild infeksjon i et jordbær avling kan drepe av morplanten. Imidlertid vil alvorlige infeksjoner drepe av mange planter og redusere jordbær avkastning.

Visnet Jordbær


Alle planter som viser tegn på sykdommen må fjernes fra hagen området. Brenne eller kaste bort de berørte jordbærplanter. Unngå kompostering dem fordi dette vil forurense andre områder av verftet. Gartnere kan plante området med jordbærsorter som ikke er utsatt for verticillium wilt. Jordbærplanter, for eksempel Tennessee Beauty, Sunrise, Blakemore, Catskill, Robinson, Allstar, Delite, Earliglow, Guardian, redchief og Surecrop, motstå sykdom. Kontroller etiketten for å sikre at jordbærplante du kjøper er motstandsdyktig mot verticillium wilt.

Sola


Fordi det er ingen soppmidler på markedet for å behandle sykdommen, kan gartnere kvele soppsporer med sola i de varmeste månedene av året. Å behandle et område, sprer en presenning over jorda etter å ha fjernet alle visnet eller infiserte jordbærplanter. Vanning området bidrar til å gjennomføre tilstrekkelig varme til å drepe soppsporer så anvende den til en dybde på 12 inches. Legge en gjennomsiktig presenning over området og la jordtemperaturer for å nå 140 grader Fahrenheit i fire til seks uker før du fjerner den.