Hovudside

Hvordan Løsne rustne bolter og deler

by Walther

En bolt eller lignende del som har rustet kan være vanskelig å løsne. Rust som har dannet på threading fører til at bolten å følge materialet der det ble installert. Du trenger å bryte tetningen mellom rust og materialet. Du ønsker også å være sikker på at du ikke bryter bolten, som forbindelser problemet betraktelig. Det er ulike tilnærminger du kan følge for å løsne en rusted del.

Bruksanvisning


•  Rengjør bolt med en stålbørste. Skrubbe toppen av bolten, og rundt det med børsten, å komme så nær kantene av bolten som mulig.

•  Påfør en liten mengde cola drink eller sitronsaft til bolten. Hell ca en teskje over bolten og la væsken sitte i tre til fem minutter.

•  Bruk en passende størrelse nøkkel til å skru og løsne bolten. Hvis væsken har gjort jobben og oppløst rust, bør den delen kommer ut.

•  Påfør ekstra dreiemoment. Hvis bolten ikke løsner, kan du bruke en lengre håndtert skiftenøkkel. Den ekstra dreiemoment kan gjelde nok press for å løsne bolten.

•  Trykk på bolten med en liten hammer eller meisel. Ikke treffer bolten for hardt. Kranen bør være akkurat nok til å bryte forseglingen mellom rust og materialet. Bruk riktig størrelse fastnøkkel til å løsne bolten.

•  Bruk en gjennomtrengende olje for å løsne bolten. Den sure væske kan ikke være nok til å oppløse rust. Hvis ja, prøv en penetrerende olje som WD-40. Anvende olje på og rundt bolten og tillater å sitte i minst 10 minutter. Hvis mulig, la oljen sitte over natten før du bruker en skiftenøkkel for å fjerne den delen.

•  Bruk en kjemisk rustfjernings gel hvis de andre metodene har mislyktes. Rust fjerning gels, for eksempel marine gel, krever visse sikkerhetsforanstaltninger.

Ta på vernebriller og gummihansker før du håndterer gel. Anvende gelen til bolten med en engangsklut og lar gelen stå i 15 minutter. Gelen bør slå fra rosa til svart.

•  Bruk en stålbørste til å skrubbe på og rundt rustne bolt. Tørk gelen fra overflaten og bolten med en fuktet engangsklut. Bruk en passende størrelse fastnøkkel til å løsne skruen.

Påfør et andre påføring av gelen hvis bolten fortsatt ikke vil løsne. Gjenta prosessen til du er i stand til å løsne bolten.

Tips og advarsler


  • Bruk alltid riktig størrelse skiftenøkkel for bolten. Ved hjelp av et større en for å få plass for rust kan føre stripping bolthodet.
  • Oppvarming bolten med en propanbrenner kan fremskynde metode med penetrerende olje. Hvis materialet er brannfarlig, men ikke bruk en lommelykt.