Hovudside

Bla Saw Vs. Jig Saw

by Walther

Bla Saw Vs.  Jig Saw

Scroll ager og stikksager begge er motorsager designet for å gjøre buede kutt som andre motorsager er ute av stand til å lage. De to typer sager er svært forskjellige i design, imidlertid, og de har styrker og svakheter som gjør dem egnet for ulike jobber.

Bla Saw


En bla så er en liten, stillestående elektrisk sag designet for å gjøre intrikate buede kutt. Sagen har et lite bord der arbeidsstykket er uthvilt, ligner på en båndsag, men i motsetning til en båndsag, der bladet er en roterende kontinuerlig band, en bla så er bladet flyttes opp og ned av en stempelmekanisme. Mindre rulle sager kan være batteridrevet, men de fleste har motorer som må plugges inn i en stikkontakt. De fleste rulle sager har en variabel hastighetskontroll.

Jigsaw


En stikksag er en håndholdt elektrisk sag som bruker en kort, rett, bayonetlike blad for å lage intrikate kutt. Takket være den smale blad, kan en stikksag gjøre kutt med trange, komplekse kurver. Bladet er flyttet av sagens motor i en opp-og-ned bevegelse, og mange sager også orbital handling, der bladet beveger seg fremover på opp slag og bakover på ned slag, og dermed øke effektiv klipping og reduserer blad slitasje .

Bruk av Bla Saw


Rulle sager tillate presisjonsskjæring av kompliserte figurer, noe som gjør dem ideelle for dekorative og kunsthåndverk. Den hendige størrelsen gjør dem uegnet for alt annet enn lys-skjæring, men manøvrerbarhet av sine blader, deres variable hastigheter og kontrollen gis av deres integrerte tabell gir dem muligheten til å gjøre kutt som andre sager er for uhåndterlig å gjøre. Men betyr deres mangel på portabilitet de kan gjøre slike kutt bare på mindre biter.

Bruk av Jigsaw


En stikksag primære styrke er dens portabilitet. En lett verktøy, kan den brukes i vanskelige områder, og en batteridrevet stikksag har nesten ingen begrensninger på hvor det kan brukes. Stand til å gjøre buktende kutt som ingen annen håndholdt elektrisk sag kan gjøre, er en stikksag ideell for både snekring og kunsthåndverk. I motsetning til en bla så, er en stikksag også i stand til å gjøre dykkutt der bladet er stupte inn i midten av materialet som skal kuttes i stedet for start kuttet fra kanten eller blir tres gjennom en forrett hull. Men fordi det er håndholdt, er en stikksag mindre nøyaktig enn en bla så.