Hovudside

Hvordan får jeg min Orange Tree å vokse høyere?

by Walther

Hvordan får jeg min Orange Tree å vokse høyere?

Fruktene av voksende et appelsintre er åpenbare. Men appelsintrær er følsomme og trenger mye omsorg hvis du vil at de skal vokse til sitt fulle stand høyde på 50 meter. Alt som trengs er bevisstheten om klima, forsiktig vanning og enda mer forsiktig anvendelse av størst voksende verktøy: gjødsel.

Bruksanvisning


Orange Tree Care


•  Plant din appelsintre i et subtropisk klima, noe som vanligvis betyr Florida eller Texas. Men det kan være noe sted i verden som holder seg over 50 grader og ikke går over 100 grader.

•  Plasser ung appelsintre i sin helhet solen. Kontroller at jord du planter i ikke holde vann. Hold deg unna alkalisk jord som potensielt kan drepe din appelsintre før den har en sjanse til å vokse.

•  Påfør mulch rundt appelsintre. Spre det rundt treet basert på en matematisk formel for å hjelpe deg å avgjøre hvor mye i kubikkmeter. Se i Gardenguides.com ressurs nedenfor for mer informasjon. Mulch selges kun i kubikkmeter og bidrar til å gi næringsstoffer.

•  Vann treet en gang hver uke og en halv hvis du bor i et klima som ikke får enorme mengder regn. Hvis du bor i Florida, kan det ikke være et problem.

•  Beskytt din treet fra noen uvanlige kalde snaps ved å pakke plast rundt bunnen av treet i bagasjerommet. Hvis treet er i en pott, transportere treet inn i et innendørs område - helst et drivhus - hvis en lang kald bølge treffer.

Gjødsel


•  Gjødsle din appelsintre bare fire til fem ganger i løpet av vekstperioden av treet. Noe mer kan potensielt hemme veksten av treet, eller kan drepe den.

•  Sjekk etiketten av gjødsel du kjøper for å se hvor mye nitrogen den inneholder. Gi treet bare en ½ kg. av nitrogen i ett år med vekst. Noe mer kan kvele treet og potensielt føre til sin død.

•  Påfør gjødsel i pellets, tablett eller pulverform, men i små doser slik at treet får en perfekt balanse av næringsstoffer.

Tips og advarsler


  • Noen spesielle typer appelsintrær vokser bedre i enkelte stater over andre. Valencia appelsiner er de mest vanlige. De kan dyrkes med hell i California og Texas, samt Sør-Amerika og Sør-Afrika. Alle andre typer appelsintrær vokser best i Florida.