Hovudside

Krav til en Dappled Willow

by Walther

Krav til en Dappled Willow

Flekkete selje (Salix integra "Hakuro-Nishiki") er en løvfellende busk eller lite tre preget av spraglete blader som skifter i løpet av året. Ny løvverk framgår lyse rosa før skifte til spraglete hvit og grønn, og til slutt gult. Planten vokser til en gjennomsnittsstørrelse på 4 til 6 meter. Flekkete willow har spesielle omsorgsbehov som må oppfylles hvis treet er å trives.

Beliggenhet


Flekkete willow kan tilpasse seg en rekke lysforhold, inkludert full sol og delvis skygge. For best løvverk farge må imidlertid treet dyrkes i fullt sollys. Treet er egnet for US Department of Agriculture planting sonene 5 til 7. I den sørlige enden av treets rekkevidde, er beskyttelse mot ettermiddagssolen foretrekke. Flekkete selje er best plantet tidlig på våren, når den har tid til å etablere et sterkt rotsystem før de blir stresset av varme sommertemperaturer og tørke.

Jord


Flekkete selje ser sitt beste hvis plantet i en fruktbar, godt drenerende jord, selv om det er tolerant for dårlig, sandholdig jord eller leirjord. En jord pH mellom 5.6 til 7.8 er ideelt. Vann regelmessig, spesielt i det første året, for å holde jorda fuktig å ta på. Treet er mer tolerante overfor tørke gang etablert enn de fleste andre vierarter, og kan håndtere korte perioder med flom. Prøv å ikke la jorda bli konsekvent våte eller bein tørr.

Vedlikehold


Flekkete piletre er tolerant av beskjæring, og kan beskjæres tungt på senvinteren for å stimulere til en mer energisk, robust vekst vane. Med litt innsats, kan anlegget bli opplært til å vokse i en mer tre lignende skjema. Med minimal beskjæring, viser den flekkete selje ordnede, noe kaotiske grener. Gjødsle årlig i tidlig på våren, før ny vekst vises, med en generell, vannløselig gjødsel. Gjødsel bidrar til å beholde anlegget frodige løvverk farge.

Problemer


Som andre vierarter, er flekkete selje utsatt for et imponerende utvalg av insekter og sykdommer. Willow skabb er en sopp sykdom som dreper unge skudd og forårsaker cankers og grønne sporemasser på bladverket. Willow sykdom på planter forårsaker lignende symptomer. Sviske infiserte grener og sterilisere all beskjæring utstyr for å holde fra å spre sykdom. Eldre grener er mer utsatt for sykdom enn unge grener, og kan beskjæres som et forebyggende tiltak.