Hovudside

Min Gardenia Topiary er bladene er å snu Gul

by Walther

Min Gardenia Topiary er bladene er å snu Gul

Gardenias er attraktive, varme-sesongen planter med dype grønne, blanke blader og duftende hvite blomster. For å danne topiaries, er plantene regelmessig beskjæres til stunt vekst og vokst i dekorative beholdere slik de kler opp en innendørs eller utendørs sted med naturlig skjønnhet og farge. Men gardenia topiaries krever riktig omsorg for å hindre deres løvverk fra snu gult.

Skadedyr


Skadedyr føre til at løvverk av gardenia topiary å gulne og visne. Bladlus, whiteflies, edderkopp midd, skala insekter og nematoder er bitte små skadedyr som beiter på bladene og røttene av anlegget, forårsaker gule flekker som sprer seg til å dekke hele blad med mindre behandlet. Mens noen skadedyr sap essensielle juice fra plantens blader, andre skiller ut honningdugg som tiltrekker seg maur og fungerer som yngleplass for sotet muggsopp. Ta potte topiary utenfor og slange ned skadedyr fra din topiary så snart du oppdager dem, eller spray hagebruk olje over store angrep. Berike kvaliteten på jord med organisk materiale for å tiltrekke naturlige predatorer av rot nematoder.

Vanning


Overwatering og underwatering forårsaker bladverket av gardenia topiary å gulne. Overwatering den potte topiary hindrer røttene fra absorberende oksygen og næringsstoffer fra jorda, forårsaker gule blader. Underwatering topiary, spesielt hvis de blir utsatt for direkte sollys, øker plante stresset siden jorden tørker ut raskere. Vanne gardenia topiary når toppen en tomme av jord føles tørr. Stikk fingeren i jorda å bestemme jordfuktighet og vanne hvis det er nødvendig.

Gjødsling


En utilstrekkelig gjødselplan fører gule blader på en gardenia topiary. En mangel av jern fører til bladverket til å vises gul mens venene forbli grønn. Magnesium og nitrogen mangler også forårsake gulnede blader. Sørg for at gjødsel du bruker har alle de essensielle næringsstoffer din gardenia trenger for å vokse sunt. Følg anvisningene på etiketten for applikasjons priser slik at du ikke over- eller underfertilize anlegget. Befrukte topiary to ganger i året, fortrinnsvis i april og igjen i november.

Aldring


Den naturlige aldringsprosessen noen ganger fører de eldre blader av gardenia topiary å gulne og falle. Anlegget reabsorbs fuktighet og næringsstoffer fra sine eldre blader, forårsaker dem til å gulne og til slutt faller av. Noen blader blir gule når anlegget går sovende, som er i løpet av vinteren, og slipp.

Sollys og Fuktighet


Gardenias er tropiske planter som krever mye sol og en varm voksende miljø for å trives, ellers deres løvverk blir gul og plantene blir stresset. Hvis voksende topiary innendørs, plasser den i nærheten av en sørvendt vindu, spesielt om vinteren, slik at den får maksimal sollys i løpet av dagen. Alternativt supplere mangel på naturlig belysning med vokse lys for seks timer hver dag. Mens utilstrekkelig belysning forårsaker gulfarging løvverk, unngå å utsette anlegget til overdreven sollys, noe som fører til brenne. Kjør en luftfukter nær gardenia topiary i flere timer om dagen for å øke luftfuktigheten, eller plassere potten på et brett fylt med småstein og vann. For å hindre rot råtne, sørg for at dreneringshull er ikke nedsenket i vann.