Hovudside

Hvordan Grow Frukt og grønnsaker i Canberra

by Walther

Hvordan Grow Frukt og grønnsaker i Canberra

Ifølge Australian Institute of Landscape Architects (Aila), grunnleggende voksende din egen mat i denne delen av Australia er å skape en hevet seng for god jord drenering, opprettholde en fruktbar jord med kylling eller sau gjødsel, og holde røttene vannes. Disse prinsippene gjelder for både frukt og grønnsakdyrking. Sollys er også viktig. Noen planter, men er øm og trenger beskyttelse fra Canberra glohet solen. Derfor er det også nødvendig å lære de spesifikke krav til hver mat du har tenkt å vokse.

Bruksanvisning


•  Bygg en hevet planting seng. I Canberra jorda er vanligvis leire, som ikke absorberer vann godt, eller du kan finne en grunne lag med matjord enn skifer, en hard overflate. Hvis du bestemmer deg for ikke å bygge en hevet overflate, til jord og bryte opp noen skifer til en dybde på 2 til 3 meter.

•  Bland en 4-tommers lag av organisk materiale, som for eksempel kylling eller sau gjødsel, med matjord. Den organiske endringen legger næringsstoffer til jorda og bidrar til å holde på vann under bakken, noe som er gunstig i Canberra tørt klima.

•  Rake planting overflaten til en glatt seng.

•  Plant dine grønnsaker og frukt etter sesong. Selv om Canberra opplever frost, er det mulig å dyrke planter i regionen hele året, avhengig av art. Canberra Organic Growers Society tilbyr en online planting kalender med listen over frukt og grønnsaker til å vokse hver sesong. Den viser deg også om det er best å få anlegget i gang fra et frø eller en transplantasjon.

•  Installer et drypp vanning systemet eller legge en soaker slange ved bunnen av plantene dine. Disse to metodene redusere vannavrenning og fordampning av sakte å levere vann direkte til røttene. Det hindrer også soppsykdommer, siden løvverk forblir tørr. Frukt og grønnsaker er tørste planter, generelt, men lærer hver plante fuktighet behov. Brokkoli, for eksempel, krever ikke mye etter at den er etablert. Men sitrus trenger et dypt en gang i uken.

•  Påfør et lag av organisk mulch rundt bunnen av plantene dine. Det reduserer vann fordampning og undertrykker ugress. Aila anbefaler furu flak, Lucerne høyet, ert halm eller eucalyptus chip.

•  Kontroll skadedyr. Begynne med å bruke naturlige løsninger som ikke utgjør helserisiko. Hvitløk spray, for eksempel, er et våpen mot bladlus og sommerfugllarver. Pyrethrum, et stoff som utvinnes fra tusenfryd, dreper forskjellige bugs. Hvis smitten fortsetter, ta kontakt med en lokal mester gartner eller barnehage for hjelp til å velge et ugressmiddel.