Hovudside

Hvordan sette en liten Fence Post i Betong

by Walther

Bygge et gjerde er en enkel oppgave i disse dager. Strøm skruer gjør det meste av graving på store jobber, og med en liten gjerdestolpe, selv en blir satt i betong, kan du gi avkall på augur og bare bruke post-hulls graveredskap for å få jobben gjort raskt.

Bruksanvisning


•  Marker hvor gjerdet innlegget vil gå med spray male en liten X på bakken eller ved å stikke en metallpinne eller en kvist i bakken.

•  Grav et hull for gjerdestolpe ved post-hulls graveredskap. For en liten gjerdestolpe, grave hullet bare ca 24 inches dypt og omtrent to ganger diameteren av stolpen går inn i hullet. Lag hullet 8 inches i diameter for en 4-tommers-diameter innlegg.

•  Fyll bunnen 6 inches av hullet med grus for å holde vannet vekk fra bunnen av innlegget.

•  Plasser innlegget i hullet.

•  Plumb innlegget ved hjelp av en 4-fots nivå på to tilstøtende, ikke motsatt, sider.

•  Brace innlegget på plass ved å spikre planker til innlegget og deretter spikre den andre enden av styrene i stakes drevet i bakken for å hindre innlegget fra å flytte. Spiker bukseseler til to tilstøtende sider.

•  Fyll innlegget hullet med sement. Hell nok tørr sement i hullet for å dekke omtrent en tredjedel av hullets dybde, og tilsett vann. Bruk håndtaket av en spade eller et stykke av rør eller armeringsjern for å blande sement og vann i hullet. Når sement og vann blandes grundig, fortsette å tilsette og blande en tredje gangen inntil hullet er fylt med betong. Blande sementen før det er konsistensen av ertesuppe, tilsetning av vann etter behov. Hvis du legger for mye vann, tilsett mer sement til konsistensen er riktig.

•  La betongen tid å kurere over natten og fjerne tannregulering neste dag.

Tips og advarsler


  • Slope toppen av sement vekk fra sidene av innlegget for å kaste vann, noe som bidrar til å forebygge post råte. Alternativt kan du blande betongen i en bøtte eller trillebår og bare hell det i innlegget hullet, men du vil fortsatt trenger å pakke den inn med en spade håndtak.
  • Før grave noen hull, ring din lokale verktøy locator tjeneste å ha dem komme ut og markerer ingen nedgravd. Hvis du ikke vet hvordan du kontakter dem, ring din strømleverandør, og de kan gi deg nummeret. Det er en gratis tjeneste som tilbys av nettselskapene. I de fleste stater, hvis du ikke kaller det utilities locator tjeneste og deretter du treffer noe mens grave, er du ansvarlig for kostnadene for reparasjoner og en bot i tillegg.