Hovudside

Hva er fordelene og ulemper ved konkrete blokk vegger?

by Walther

Hva er fordelene og ulemper ved konkrete blokk vegger?

Betong murvegger har fungert som de strukturelle elementene i store kommersielle og offentlige bygninger, inkludert skoler, kontorbygg og sykehus, i flere tiår. Disse klossene, også kalt slagg blokker, betong mur enheter og fundamentblokker, har vunnet popularitet i boliger og andre små private bygg så vel på grunn av noen fordeler fremfor tradisjonelle byggevarer som trelast. Det er noen ulemper, men at du må vurdere før du velger en betongblokk vegg.

Kostnad


En stor ulempe med betongblokkvegg er kostnaden. Kostnaden for betongen varierer, men det er enda dyrere enn tømmer, som er en av de mest populære bygningsmaterialer. Om den ekstra kostnaden av betongblokker er verdt de fordelene det gir, avhenger av behovene til hus, men den ekstra kostnaden kan være et hinder for noen byggeprosjekter.

Holdbarhet


En av de store fordelene betongblokker holder i forhold til andre byggematerialer er holdbarhet. Betong ikke råtner eller mugg og er ikke skadet av insekter eller andre skadedyr. Det er også brannsikre, og en betongblokkvegg kan brukes som en brannmur mellom rommene eller strukturer. Betongblokk også motstår fuktighet, noe som gjør den ideell for fuktige miljøer, for eksempel en bolig nær sjøen eller i en kjeller.

Utseende


Betongblokk vegger er ikke kjent for å ha en tiltalende utseende. Dette er en ulempe sammenlignet med praktisk talt hvilken som helst annen veggmateriale. Gips, for eksempel, er finishable i mange forskjellige teksturer, stiler og farger. Du kan male betongblokk, men du kan ikke endre bare betong tekstur og mønster uten å bruke mer enn du betaler for fine huggen stein.

Miljø


Betong er miljøvennlig. Den bruker resirkulerte materialer og ikke inneholder mange av de sterke kjemikalier som brukes i andre byggematerialer. Siden betong murvegger tilby suveren isolasjon, de også redusere energibruken, noe som er bra for miljøet. Bruken reduserer også behovet for høsting begrensede ressurser, som trelast.

Fart


Ved hjelp av betongblokker kan fremskynde byggeprosessen, noe som gir dem en fordel i forhold til trelast og noen andre materialer. Dette resulterer kan også i en kostnadsbesparelser for arbeidskraft, siden mindre byggetid er nødvendig. I noen tilfeller, avhengig av størrelsen av veggen, og mengden av arbeid som er involvert, kan den totale kostnaden ved bruk av betongblokker være lavere enn andre materialer på grunn av de arbeidskostnadsbesparelser.

Isolasjon


Konkrete blokk vegger gir utmerket isolasjon, spesielt hvis de hule blokker er fylt med betong etter at de er plassert. De holder varmen i når det er kaldt ute, og holde et hjem eller bygge kult når det er varmt ute. Betongblokker er også gode på å dempe lyd og hindrer den fra å reise mellom rom eller deler av en bygning.