Hovudside

Hvordan kan jeg fjerne urin flekker fra gulvet?

by Walther

Hvordan kan jeg fjerne urin flekker fra gulvet?

Urin ulykker er en del av livet og kan skje med barn, kjæledyr og selv voksne. Når de skjer på gulv, flekker urinen raskt tre og tepper mens du fyller luften med en ubehagelig lukt. Fjern frisk urin så snart som mulig for å hindre misfarging. Jo lenger urinen sitter på gulvet, jo større er sjansen for farging. Fjerne urin flekker fra gulv er vanskelig, men ikke umulig.

Bruksanvisning


Tregulv


En klatt fersk urin med flere papirhåndklær. Fortsett blotting til du ikke lenger kan absorbere noen urin. Kast skitnet papirhåndklær i en plastpose og legg i en utendørs søpla kan. Fyll en liten beholder med 3 prosent hydrogenperoksid. Fukt en bomullsdott i peroxide og vri ut overflødig væske slik at bomullsdott ikke er dryppende våt.

•  Blot urinen flekken med bomullsdott i flere omganger. Ikke la hydrogen peroxide mette tregulv. Gjør du det kan bleke gulv. Tørk av peroxide av tregulv med en fuktig klut og tørk med et håndkle. Fortsett med trinn 3 hvis flekken fortsatt er synlig.

•  Bruk et stykke fine sandpapir for å lett sand tregulv. Sand akkurat nok til å fjerne den beskyttende voks belegg. Tørk området rent med en fuktig klut.

•  Fukt et stykke # 000 stålull med white spirit og forsiktig gni flekken i retning av tre korn. Gni i flere omganger og tørke gulvet med en fuktig klut. La tregulvet tørke helt før du undersøke flekken. Dersom flekken fortsatt, gå videre til trinn 6. Hvis flekken er ikke lenger synlig imidlertid fortsette til trinn 5.

•  Dypp en fille i beis som passer rundt tre. Gni beis på veden i retning av kornet. Bruk en ren klut til å tørke av overflødig flekken. La flekken tørke helt på veden. Voks og buff gulvet som du normalt ville gjort etter at beis er helt tørt.

•  Legg en ren hvit klut mettet med klor direkte på flekken. La den mettede duk sitte på urin flekk i 1 time. Fjern kluten og tørk av tregulv med en ren klut fuktet med kaldt vann. Tørke gulvet tørt med et håndkle.

•  Påfør beis på samme måte som trinn 5 for å matche det omkringliggende området. Voks og buff gulvet som du normalt ville gjort etter at beis er helt tørt.

Teppe


•  Fyll en liten beholder med 2 kopper varmt vann. Tilsett 1 ss. oppvaskmiddel og 1 ss. hvit eddik og bland godt med en skje. Fukt en ren, hvit klut i blandingen og blot flekken.

•  Start i ytterkanten av flekken og blot mens du arbeider mot midten. Fortsett blotting til du ikke lenger kan absorbere noe væske. Fortsett med resten av trinnene hvis urinen flekken fortsatt er synlig.

•  Fyll en pipette med 3 prosent hydrogenperoksid. Fyll en annen pipette med ammoniakk. Legg til en eller to dråper av hydrogenperoksyd til flekken. Umiddelbart legge til ett eller to dråper ammoniakk på flekken. Blot flekken med en hvit klut fuktet med kaldt vann. Gjenta prosessen til flekken er ikke lenger til stede.