Hovudside

Slik installerer en Porcelain håndkle bar på Fliser Bruke Grout

by Walther

På grunn av vekten av en porselens håndkle bar, mørtel eller lim alene er ikke nok til å holde den opp - det må bores på plass. Når skinnen er festet, er fugemasse nødvendig å avtette forbindelsen mellom porselen og flisen. Tetningsprosessen hindrer fuktighet fra å komme inn mellom porselen og fliser. Hvis du ikke forsegle plass, er en grobunn for mugg og bakterier opprettet.

Bruksanvisning


•  Marker plasseringen av håndkle bar på flisen med en blyant. De fleste håndkle barer har brak som krever to skruer hver. Bestemme hvor du vil baren ligger på veggen, holder det opp til flis og merk av stedene for hullene.

•  Bruk maskeringstape i en "X" over blyantstreken. Sentrum av "X" vil være stedet hvor du borer. Dette båndet vil bidra til å forhindre sprekker den delikate fliser og vil gi litt noe å bite på før det kan komme gjennom glasur på flisen.

•  Pre-bore hull til brakettene med en drill utstyrt med en karbid bit. Bruk en bit som er litt mindre enn skruene for brakettene. Du vil høre en skrapelyd når du går gjennom flisen. Som vil falme når du kommer til gips bak det. Ikke trykk for hardt på drill å "tvinge" det, bare bruke et vanlig grep.

•  Fest brakettene til veggene med en batteridrevet skrumaskin og skruer. Sett den øverste skruen først, og stram den. Gjenta med den andre skruen. Flytt til neste braketten og fest skruene.

•  Sett inn håndkle bar mellom konsollene. Passer det til skikkelig. Du må kanskje vri den frem og tilbake til plass den på plass.

•  Mørtel rundt kantene av brakettene. Legg ned en 1/4 tommers perle av fugemasse. Bruk bunnen av en skje for å jevne ut kantene. Skrap av overflødig med et knivblad. La fugemasse satt i 12 timer før du bruker håndkle bar.