Hovudside

Liste over fruktbærende Planter

by Walther

Liste over fruktbærende Planter

Fruktbærende planter er velkommen i de fleste hager og landskap. Trærne og plantene selv er attraktive og prangende på våren og deilig når frukten er produsert senere i sommer. Noen trenger god plass og mye vann, men andre er hjemme i en container på dekk eller veranda.

Frukttrær


Det finnes mange varianter av fruktbærende trær. Eple, kirsebær og pæretrær er svært populære fordi de kan vokse i mange områder etter faren for frost er forbi. Andre frukttrær som kan dyrkes i nord eller sør er fersken, nektariner og plommer. Noen frukttrær krever en mer tropisk klima, slik som sitron, appelsin og granateple. Ulike varianter av frukttrær krever krysspollinering å produsere frukt, så sørg for å spørre på din barnehage hvis dette er et krav.

Busker og mindre anlegg


Mange bær kommer fra fruktproduserende busker, for eksempel bringebær og blåbær. Andre populære frukter som kommer fra busker er stikkelsbær, tyttebær og rips. Fruktbærende busker kan dyrkes på en liten plen eller i beholdere. Jordbær er en annen fruktbærende plante som gjør det bra i containere. Leire potter som er spesielt utviklet for jordbærdyrking har lommer hvor hver plante kan ligge.

Mutter bærende trær


Du kan ikke tenke på en mutter som en frukt, men i en botanisk forstand det er. Per definisjon er et frukt en del av anlegget som inneholder frø. Nøtter bare tilfeldigvis har et hardt skall i stedet for myk, saftig frukt som omgir den. Noen av de mest populære nøttebærende trær er valnøtt, furu, hassel, kastanje og Filbert. Eiketrær også produsere nøtter kalt eikenøtter, som er svært populær blant dyr og også finne veien inn i menneskelig mat.

Giftige Frukt


Det er andre fruktbærende planter som skaper matvarer mennesker bør ikke forbruker. Noen er best igjen alene av alle skapninger; andre kan mates videre av dyr. Verstingen er den lakser bønne. I sin helhet form, inneholder det en ingrediens som heter ricin som kan drepe en person i løpet av noen minutter. Andre mordere er rosenkransen ert og den engelske barlind.