Hovudside

Full Shade Garden Plants

by Walther

Full Shade Garden Plants

Full nyanse har bemerkelsesverdig lite, om noen, direkte sollys. Områder under dekselet fra en tett tre baldakin, steder på nord eller nordøst siden av bygninger og områder i henhold trapper eller dekk alle står overfor en overflod av skygge. Velge bare landskap planter som har evnen til å lykkes i dårlig lys.

Forbedre Shady Steder


Ved planting i et skyggefullt sted, vurdere å forbedre jord og vekstforhold i området. Skygge-elskende planter har tilpasset seg å lykkes i næringsrik jord av en skogbunn. Slike områder har tilstrekkelig blad søppel som bryter ned for å bygge kompost. Legg et lag med strimlet blader over jordas overflate på tidspunktet for planting. Meitemark og andre naturlige prosesser vil bryte ned søppel for å lage rikelig organisk materiale i jorda for skygge-elskende planter å utnytte. Dette bidrar til å gjenskape skog etasje hvor skygge-elskende planter trives naturlig.

Planting Shade Garden Plants


Full skygge områder ofte mangler tilstrekkelig luftsirkulasjon på grunn av hindrer strukturer eller store trestammer. Dårlig luftsirkulasjon kan føre til skygge-elskende planter til å lide av en høyere forekomst av sykdommer. Ved planting skygge-elskende planter, vurdere avstand hver plante lenger fra hverandre, slik at det kan få luftsirkulasjon rundt bladene som det vokser. Beskjæring en treets lemmer høyere kan også bidra til å forbedre luftstrømmen for planter plassert under skyggen av et ruvende tre. Unngå å bruke overhead vanning metoder som kan avsløre plantens blader til perioder med omfattende fuktighet. Våt løvverk gir en ideell grobunn for soppinfeksjoner. Bruk en soaker slange eller drypp vanning systemet i å plante steder i full skygge.

Pærer


Vårløker, for eksempel krokus, påskeliljer, snøklokker og scillas, vokser godt i full skygge levert av løvtrær. Pæren løvverk fremkommer i tidlig på våren før treets løvverk. Anlegget har god tid til å begynne å akkumulere nok sollys til å bære det gjennom hele året. Unn pærer plantet i dyp skygge opprettet fra bygninger, fortau og dekk som stauder. Når pæren har blomstret, grave opp pære og forkaste det fordi plantens bladverket ikke vil få tilstrekkelig sollys til adekvat blomstre neste år. Tuberous begonia vil vokse i lyssky forhold. Løft pærene hver høst og butikk i områder som får dårlig vinteren vær.

Shade-Loving stauder


Et bredt utvalg av Hosta planter vokser godt i full skygge. Den hosta, verdsatt for løvverk, produserer også våren blomstrer. Noen gartnere fjerne hosta plantens blomst hoder til drivstoff anlegget for å generere mer løvverk. Den svarte snake vil levere blomster gjennom hele sommersesongen. Coralbells også utvikle og blomst godt i full skygge. Bregner gi grønt i skyggefulle steder. Goatweed, vill fioler, Siberian bugloss og vill ingefær gir en tilstrekkelig fast bunndekke under trær som har et grunt rotsystem.