Hovudside

Planter for landskapspleie i Wisconsin

by Walther

Trær, busker, vinranker og Urter innfødte til Wisconsin er alle levedyktig landskapsplanter. I mange tilfeller er disse innfødte besitter egenskaper som gjør dem attraktive for øyet og for dyr som en kilde til dekselet og mat. Wisconsin landskaps planter vil vokse i diverse jordtyper, og gir deg muligheter for mye av din bolig.

Mountain Ash


Rogn (Sorbus Americana) er ikke en vanlig plante i Wisconsin, men gjør oppstå nær vannforekomster i de nordlige fylkene. Fjellet aske har dekorativ verdi på grunn av sin grå, skjellende bark og klynger av oransje frukten. Treet vokser til 30 fot og er ofte i busk skjema. Fjellet aske gjør best i fuktige områder, med tilgang til fullt solskinn. I varmere områder, føles dette Wisconsin innfødte effektene av flere sykdommer som det kalde klimaet i Badger staten bidrar til å eliminere. Fugler vil flokk til treet i høst for frukten.

Strie Greenbrier


Larver, bier, fluer, sangfugler, gamebirds og pattedyr alle nyte de grønne blomster eller de røde bærene er produsert av den strie greenbrier (Smilax hispida), en treaktig klatreplante som vokser i Wisconsin. Strie greenbrier har bust og pigger på den nedre stammer; vintreet kan strekke så lenge som 40 fot som den klatrer opp og over nærliggende trær og busker. Strie greenbrier er ikke prangende nok til å bruke på trellises eller søyleganger, men du kan bruke den som bunndekke eller i åpne skogområder. Strie greenbrier vokser i en rekke av jord, med vintreet trives i delvis skygge eller full sollys.

New York Ironweed


Til tross for navnet er ikke New York ironweedâ € ™ s (Vernonia noveboracensis) rekkevidde strekker seg inn i Wisconsin. Dette oppreist flerårig Wildflower vokser til 6 meter, med lilla blomster på grønne stilkene dukker i august i September. New York ironweed er lett å vokse, i henhold til Missouri Botanical Garden. Anlegget gjør stor i våte steder og trives i fullt solskinn. New York ironweed er i stand til å vokse i ulike typer jord, og du kan holde høyden under kontroll ved å trimme stilkene nesten til bakken i løpet av de siste ukene av våren. Dette Wisconsin anlegget fungerer godt i hytte og wildflower hager eller som bakgrunn arter for grenser.

Red Pine


Wisconsin er det perfekte stedet å bruke rød furu (Pinus resinosa) som et landskapsanlegg, ettersom treet vokser best i kjøligere vær. Dette native strekker seg fra de nordlige delene av staten så langt sør som Dane County, ifølge Wisconsin Department of Natural Resources. Red Pinea € ™ s store aktivum er den rød-oransje-brun, skjellende bark at arten har tatt navnet sitt fra. Rød furu er et stort tre, med noen vokser til 120 fot, så gir det rom for å utvikle. Rød furu gjør det bra i tørr og sandholdig jord. Sortar av rød furu er Don Smith og Morel.