Hovudside

Hvordan Dig Out Rhododendron

by Walther

Rododendron blomstrer busker som er mest vanlig i USDA hardførhet soner 4 til 8. Hvis du omstrukturere din hage eller bakgård, kan du trenger å grave ut dine rhododendron. Heldigvis, hvis ønskelig, kan de bli transplantert etter grave dem opp. Men du må være ekstra oppmerksom på hvor de viktigste røtter er plassert mens du grave for å hjelpe dine rhododendron overleve i den nye plasseringen.

Bruksanvisning


•  Ring din lokale gass og verktøy selskapet å være sikker på at du ikke kommer til å grave i eventuelle gass eller utilitility linjer. Du kan selv ønsker å ringe din lokale tillatelser kontor eller rørlegger for å se hvor noen rør er plassert.

•  Vent til et par dager etter en god regn eller et par dager etter at du har vannet ditt rhododendron et par inches. Dette vil gjøre det lettere å grave seg inn i smuss og hvis du omplanting anlegget, vil det bidra til den overleve sjokket.

•  Skjær tilbake de nederste greinene (spesielt hvis du kommer til å kaste ut anlegget) eller binde grenene opp rundt stammen for å få dem ut av veien.

•  Grav en sirkel rundt bunnen av rhododendron. Starte to-tredjedeler av veien under kalesjen. For eksempel, hvis din kalesjen strekker seg 3 meter utover stammen, deretter grave 2 meter fra den. Som du graver, føler for røtter med spade.

•  Dig lenger ut hvis du føler spaden begynne å skjære inn til tykke røtter og du planlegger å transplantere busken. Det er OK å grave gjennom noen av dem, men fortsetter å flytte ut et par inches hver gang for å prøve å få mesteparten av dem. Alternativt, hvis du skal kassere rhododendron, bekymring hovedsakelig om roten ballen, ikke de strekker kjøttfulle røtter, som du kan grave opp senere om nødvendig.

•  Fortsett å grave rett ned - når du bestemmer deg på et godt sted å grave - ca 12 inches dyp rundt omkretsen av anlegget. Etter de 12 inches, begynner å grave i en vinkel (kalt underkutting) kommer en annen 6 til 12 inches dypere som din grave mot midten av busken.

•  Trykk ned spade håndtak i flere steder å løfte bush ut av jorda. Juster dybden litt dypere hvis du føler roten ballen. Trekk på hovedstammen av busken, om nødvendig, for å få rhododendron å rikke.