Hovudside

Hvordan Grow en Horse Chestnut Tree

by Walther

Hvordan Grow en Horse Chestnut Tree

Hest kastanjetrær (Hestekastanje) vokse raskt mens unge og treg som de vokser til modenhet. Hest kastanjetrær er tolerant til en rekke jordtyper og vokse i sone fire gjennom syv hele Nordøst, Midtvesten og det indre delen av det vestlige USA. Dette treet er utsatt for skadedyr og sykdommer, og er ikke tørke-resistent. Det er ansett som en attraktiv treet, selv i vintermånedene, og vanligvis vokser opp til 75 meter høye, ifølge University of Florida Environmental hagebruk. Tung snø og is kan føre til svakere grener å bryte. På grunn av sin størrelse, gjør det en nyttig skygge treet i sommer.

Bruksanvisning


•  Kjøp en sunn, ung hest kastanjetre. Sjekk treet for larver eller biller og blader som ser ut som de har blitt spist av insekter. Også unngå å kjøpe et tre med mugg på undersiden av bladene eller har blader som er misfarget eller flekket, siden disse er tegn på sykdom i denne arten av treet.

•  Plant treet i en solrik beliggenhet. Hest kastanjer foretrekker full sol og godt drenert sand, leire eller leirjord, ifølge University of Florida. Hvis klimaet der du bor har en tendens til å være vind, velge et skjermet sted for treet.

•  Grav et hull for treet. Hullet bør være tre ganger større enn diameteren på sin rootball, ifølge Colorado State University Cooperative Extension. Imidlertid bør hullet ikke overskride dybden av rootball, istedenfor å holde det 2-4 inches grunnere.

•  Fjern ikke-organisk innpakning fra treet. Tre leverandører noen ganger tagge trær med metall eller plast etiketter som bør fjernes på dette tidspunktet slik at de ikke hindrer treets vekst.

•  Løft tre ut av sin pott og senk den ned i hullet. Løsne noen av røttene hvis de var rootbound. Fylle hullet med løs jord inntil røttene er dekket, og det er et tynt lag av jord over toppen av rootball.

•  Vann den horsechestnut treet. Disse trærne ikke tåler tørke godt og bør vannes regelmessig. Imidlertid bør røttene ikke bli fuktet i stående vann. Jorda bør la vannet renne lett.

•  beskjære treet. Moderat beskjæring er nødvendig med hest kastanjetrær, spesielt hvis de er plantet langs fortauet eller innkjørsler. Grener som droop med vekst bør beskjæres for å gi enkel passasje for biler og fotgjengere, ifølge University of Florida.

Tips og advarsler


  • Hvis rotsystemet av hesten kastanjetre er balled og burlapped, kutte tauet og fjerne burlap, eller det vil hemme rotvekst.
  • Unngå å gjødsle treet før året etter. Svake fortynninger av gjødsel bør brukes til å redusere rot skade, ifølge Colorado State University.
  • Mindre hyppig vanning er nødvendig om vinteren.
  • Hest kastanjetrær produsere nøtter som er uspiselig og kan være en fare for fotgjengere. Nøttene kan også bulke bilene når de faller fra treet.