Hovudside

Shade Hage Ideer

by Walther

Shade Hage Ideer

Mange hjem gartnere er plaget av nakne jord under tykke skyggen trær eller på nordsiden av en bygning. Mange plantings kan ha blitt forsøkt til ingen nytte. Plantene alltid blitt sykelig ute og dø. Det finnes mange metoder for å omgå dette problemet, men. Du kan ha en lys og frodige landskapet i skyggen ved siden av bygninger og under trærne.

Kilde Shade


Den første vurdering i planleggingen av en skygge hage er kilden til skyggen. Dersom skjermen er fra en bygning, hindrer dens orientering sollys fra å nå enkelte områder i sin helhet. Områder videre fra bygningen vil få mer sollys som skyggene flytte i løpet av dagen. Hvis kilden er fra et tre, vil det sentrale området har den dypeste skygge og randsonen rundt drypp linjen vil motta sollys for deler av dagen. Trær kan beskjæres for å tillate mer lys i. Verve profesjonell hjelp hvis treet er spesielt høy. Huseiere kan trimme lavthengende grener med beskjæring. Kutt ved siden av stammen eller viktigste grenen. En god tommelfingerregel er å trimme lave greiner som ville blokkere en voksen gå oppreist under treet. Klippe av grener som vokser nedover eller til andre grener.

Jord


Jord har en betydelig innvirkning på plantings i skyggen hagen. Siden sollys er begrenset, må maten tilgjengeligheten for planter kommer fra jorda. Jord ved siden av en bygning kan være vanskelig og kan ikke inneholde humus og oksygen er nødvendig for plantene til å trives. Trær absorbere næringsstoffer og vann for å overleve, og plantene satt nær bunnen av treet må konkurrere om de samme næringsstoffene. Jordsmonnet nær stammen av et tre kan bli helt utladet. Bladene faller fra treet kan gi humus og næringsstoffer for jord, men mange mennesker rake disse opp og kast dem. Sjekk jord i planting området. Hvis det er rik, fuktig og smuldrete, vil det være fint. Skulle du finne hardpakket jord eller leire, legge jord endringer som humus, sand, ferdigblandet hagejord og mulch. Hvis du trenger mer veiledning om hva som skal legges til jord, gjennomføre en jord test og sende den til din nærmeste universitet forlengelse for råd. Ikke legg til mer enn en 2-tommers lag av jord eller jord endringer i løpet av trerøtter. Trerøtter trenger tilgang til oksygen gjennom jordsmonnet, og legge et tykt lag kan kvele dem.

Vann


Planter i skyggefulle områder kan være med å konkurrere med trær for vann. Du kan legge til dryppvanning til disse områdene ganske enkelt. Sive vanning og sprinkleranlegg er også alternativer. Noen av disse systemene tillater gjødsel som skal plasseres i systemet for å mate plantene automatisk. Planlegg vann tilgang når du planlegger din skygge hage. Noen planter vil trenge store mengder vann mens andre vil være tilfreds med svært lite. Enten du vil bare plassere en vannslange og spreder i området eller installere en full vanning system, vurdere behov for vann plantene dine.

Plante Choices


Når du planlegger din skygge hage, merk mengden sollys hvert område får i løpet av dagen. Sett ut verktøy utviklet for å måle området eksponering for sollys. Så når du går til å kjøpe frø og planter, vil du vite hva du skal se etter. Planter og frø pakker kjøpt i en butikk i hovedsak vil være merket i henhold til deres behov for sollys. Planter merket "dyp skygge" trenger ingen sollys i det hele tatt. Noen av disse vil omfatte varianter av bregner og impatiens. Andre planter og frø kan være merket "skygge" eller "delvis skygge." Begonier, Caladium og fioler passer denne kategorien. Plante skyggen hagen slik at de planter med dype skygge kravene er nærmest bygningen eller trestamme hvor skyggen stammer. Plasser skygge planter lenger unna, og delvis skygge planter rundt kantene på den skyggefulle området.


Relaterte artikler