Hovudside

Slik installerer en Straw Wattle

by Walther

Et strå tau er en sylinder av komprimert halm brukes for erosjonssikring i skråninger. De er vanligvis mellom 20 til 25 meter lang. Wattles er 8 til 12 inches bred. Wattles er mest effektive på å kontrollere erosjon i skråninger opptil 50 prosent, men de vil beholde noen effekt på bakkene opp til 70 prosent. Du kan installere et strå tau for å kontrollere jorderosjon i inntil to år, noe som gir deg tid til å hjelpe innfødte planter etablere seg i skråningen.

Bruksanvisning


•  Grav en grøft tvers over skråningen hvor du vil installere tau. Gjør grøften mellom 2 til 3 inches dypt hvis du har steinete jord. Gjør det 3 til 5 inches dyp for myke eller loamy jord.

•  Plasser tau i grøften slik at det sitter i det tett. Tett pakke jord du gravd fra grøften mot oppoverbakke siden av tau. Dette vil hindre at vann kjører under tau.

•  Drive en 1 ved 2 eller 2 og 2 stav inn i sentrum av tau med en klubbe. Kjør den i bakken 6 inches. Ca 2 inches i staven bør holde seg over tau.

•  Installer én stav i hver ende av tau. Installere en mer innsats på hver side av midt stake, mellom sentrum stake og slutten stake.

•  Sjekk jorda på oppoverbakke siden av tau for å være sikker på at det fortsatt er tett pakket etter staking.