Hovudside

Hvordan du skal Trim Fred Liljer

by Walther

Hvordan du skal Trim Fred Liljer

Din fantastiske fred lilje (Spathiphyllum) er virkelig en lite krevende form, men vil ved behov be om litt av din personlige oppmerksomhet. En sunn prøven produserer en overflod av blader, og kan begynne å se litt raggete eller overgrodd. Misfarging av blomster forekommer naturlig som hetter falme og bli skjemmende. Later wilt og blir brune som et resultat av sedvanlig uriktig vanning eller fôring praksis, får en ekkel chill, eller til og med for mange salter i vannet ditt. Spathiphyllum er veldig tilgivende for vanning og fôring feil. Når du reparere dine veier, kan en rask trim hjelpe gjenopprette fred lilje til sin fordums skjønnhet.

Bruksanvisning


•  Skjær blomstrer fra din fred lilje når de begynner å falme. Blomstringen frarøver plante av energi, og blomstene er ikke pen når de er brukt uansett. Bruk en ren, skarp kniv eller saks for å klippe stilken av så nært som mulig til bladet den kommer ut. Klippe det rent - ikke prøv å dra, vri eller rive stilken ut.

•  Trim spadix omsluttet av spathe, eller hette, ut av fredslilje i blomstring om nødvendig. Denne strukturen produserer pulver pollen, som vil slippe og strø over hele anlegget og området rundt. Du kan bli kvitt rotet og fortsatt nyte de rester spathe for uker.

•  Fjern eventuelle døde, sterkt skadet eller misfargede blader som de oppstår. Kutte stammen hele veien tilbake til den voksende punktet av anlegget.

•  Trim ut uønskede blader som kan ha vokst for høy eller at rote klønete ut sidene av din fred lilje, gir det en loslitt utseende. Dette vil rydde det er forme opp betraktelig uten å skade anlegget.

•  Bruk saks til å klippe bort døde eller misfargede blad tips og kanter. Kutt forsiktig uønsket vev bort med saks, etter arten formen av bladet.

•  Bytt til flaskevann for din fred lilje. Salter som er tilstede i springvann - særlig bløtgjort vann - samle seg i anlegget og brenne bladene.

Tips og advarsler


  • Unngå å få vann på din fred Lilys blomstrer. Dette vil bidra til å forlenge levetiden til spathe og redusere misfarging.
  • Fjern aldri mer enn en tredjedel av alle plantens blader når beskjæring.