Hovudside

Hvordan behandle Hvit Wood Rot

by Walther

Hvordan behandle Hvit Wood Rot

Hvit råte er forråtnelse i fiberen av et tre som er forårsaket av en soppinfeksjon. Fungi kalt Stilksporesopper kommer inn i treets vev gjennom et åpent sår og begynner å bryte ned cellulose og foring i veden. Treets struktur og farge vil endres betydelig som en direkte følge av infeksjonen, forårsaker rotting trelast å føle fuktig, myk eller svampete. Det vil også ta på et bleket utseende. Behandling er vesentlig for å hindre sopp i å spre seg og ødelegge flere trær eller andre treflater.

Bruksanvisning


•  Unngå at store sår i trærne. Beskjære ny vekst i trær proaktivt, og under høyre sesongen henhold til de spesifikke tre anbefalinger. Dette vil hjelpe til å forsegle såret raskt og holde såret størrelse til et minimum, og dermed forebygge nødvendigheten av å ta av store lemmer senere.

•  Ta ut og ødelegge infiserte trær. Trekk trær opp fra sine røtter, eller betale for å ha dem profesjonelt fjernet. Ta treet til et trygt sted og brenne det. Hvis du ikke fjerner tungt infiserte trær kan tillate soppen å spre seg til omkringliggende trær.

•  Stain og forsegle trelast. Dette er spesielt viktig for trelast som er nær bakken som kan oppleve en høyere grad av fuktighet. Fuktige miljøer er en yngleplass for sopp, inkludert de som forårsaker hvite råte. Stain endrer fargen og generelle inntrykket av trelast. Velg en flekk farge som matcher resten av interiøret og din personlige smak. Pass på at du velger en flekk som er også en tetningsmasse. Dette kan bestemmes ved å lese emballasjen. Gjelde i henhold til pakken instruksjoner, vanligvis ved børsting på 04:57 strøk med en pensel eller sprøyte på med en maling pistol.

•  Lagre trevirke som ikke er i bruk på et tørt sted, og bruke den så raskt som mulig. Jo lenger trelast sitter i lagring, jo større er sjansen for at soppen skal vokse på overflaten og arbeide seg inn i trelast, forårsaker råte.

•  Desinfiser trelast som du vet er infisert. Hvis soppen har begynt å avle på din trelast, men det er ennå ikke strukturelt usunt, har det fumigated med en anti-sopp middel. Dette vil drepe soppen og gjengi trelast brukbare, men det må brukes omgående for å hindre en gjentakelse.