Hovudside

Små gule flekker på Apple Tree Leaves

by Walther

Små gule flekker på Apple Tree Leaves

Epletrær er utsatt for en rekke soppsykdommer, noen som kan føre til bittesmå, sprer gule flekker på bladene. Den vanligste soppen til å påvirke helsen til epletrær er sedertre-eple rust, men sedertre-hagtorn og sedertre-kvede rust kan også skade blader og frukter på mange trær.

Cedar-Apple Rust


Sedertre-eple rust sopp utvikler seg i slutten av våren, produsere små gule flekker på blader og frukter; stedene er ca 1/4 cm i diameter. Små svarte flekker vokse i midten av de gule, som kan slå rødoransje. Gjennom hele sommeren, bladflekker tykkere og spredning. Soppen kan spre seg til å utvikle epler, presser blader og frukter for å slippe for tidlig.

Cedar-Hawthorn og Cedar-Quince ruster


Eple og crabapple trær er utsatt for sedertre-hagtorn og sedertre-kvede rustsopper. Selv om symptomene ligner på sedertre-eple rust sykdom, produserer sedertre-hagtorn rust større, brun-grå flekker på bladene, som kan deretter slippe for tidlig. Cedar-hagtorn rust sjelden påvirker innsiden av frukt, men de kan føre dem til å vokse misdannet. Cedar-kvede rust vises ikke på eple blader, men skader frukt; de blir brun og svampliknende innsiden. Epler kan utvikle sedertre-kvede rust tidlig på våren og gjennom hele vekstsesongen.

Disease Control


Fjerne og ødelegge syke trær er en måte å kontrollere ruster på nabo eple treet blader og frukter. Winds transport sopp til friske trær; sporer reise langt og spirer raskt. Beskjæring sedertre-eple rust galls kan holde sykdommen i å spre seg hvis nabotrær er rene. Fungicider beskytte knopper fra utviklings spores hvis trærne blir behandlet tidlig (i løpet av de første ukene etter at de blomstrer). Besøk din lokale hagen butikken eller fylke forlengelse tjeneste for anbefalinger om produkter og bruk.

Sykdom motstandsdyktig Apple Tre varianter


Tre varianter rangert "god til utmerket" i sin motstand mot sedertre-eple rust er Red Delicious, Empire, McIntosh, Winesap, Priscilla, Honeygold, Cortland og Jonamac. Epletrær varianter som tiltrekker sopp inkluderer Jonathan, Roma, Lodi, Roma og Gala. Epletrær som er moderat motstandsdyktig mot kvede-rust inkluderer Roma, Jonathan, velstående og Ben Davis, men ikke Red Delicious, som er veldig mottakelige for sykdommen.