Hovudside

Hva er en Rosewood Tree?

by Walther

Hva er en Rosewood Tree?

Den rosentre treet (Dalbergia sissoo), også kalt en indisk rosentre, vokser i tropiske regioner i verden. Høyt verdsatt for sin finer og trelast, og verdsatt som en viktig prøve for produksjon av fine møbler, rosentre artene er utbredt i så forskjellige steder som India, Brasil, den tropiske USA, og Madagaskar.

Rosentre Tre Kjennetegn


Den indiske rosentre oppnår jevnlig en høyde på 60 meter med en spredning på minst 40 meter, og kan skilte med duftende, hvite blomster. Det anses hardfør til USDA hardførhet soner 10a til 11, et område som omfatter kun de ekstreme, tropiske deler av USA Rosewood trær foretrekker full sol og vokser i en rekke jordtyper - alt fra våt til tørr - men de gjør ikke tolerere saltsprut eller avrenning.

Funksjoner og utfordringer


Rosentre trær blir ofte plantet i landskaps og langs gjennomfartsveier, selv om de omfattende rotsystemer kan være et problem. Materen røtter, kjent for å være noe av en ordensforstyrrelser, kan presse gjennom fortau og parkeringsplasser. Mens skjønnheten av møbler i rosentre er godt dokumentert, har trelast et rykte for å være sprø. En del av dette kan skyldes dårlig beskjæring teknikker eller feilaktig trening når treet var ung.

Morsomme fakta


Husdyr liker å spise de unge grener og løvverk av rosentre trær. I sitt hjem sub-kontinentet India, er rosentre anses å være den viktigste dyrket tømmer, etter teak. Bortsett fra kabinett og møbler, er det tømmer som brukes i produksjon av musikkinstrumenter, ski, utskjæringer, båter og gulv. Rosentre trær er også en kilde til folk rettsmidler for behandling av en rekke plager fra gonoré til blodsykdommer.

Logging og økosystemer


Madagaskar rosentre er i fare for å bli utryddet på grunn av ulovlig hogst og politisk kaos i landet. Førti-syv av de 48 arter av rosentre funnet på Madagaskar finnes ingen andre steder i verden, og mer enn 90 prosent av landets primære skogen har allerede gått tapt. Gassiske rosentre arter er spesielt truet på grunn av den høye verdien av topp kvalitet trelast. Mangel på internasjonal beskyttelse i rosentre markedet, som er hovedsakelig basert i Kina, bidrar til mulig utryddelse av Madagaskar arter.