Hovudside

Hvordan Sculpt Bonsai Trees

by Walther

Hvordan Sculpt Bonsai Trees

Ett av målene i kunsten bonsai er å forme treet slik det ser veldig gammel, selv om det kanskje ikke. Du kan trene en bonsai å vokse i en bestemt retning av ledninger, vekte og trimming grener. Ledningsnett er den vanligste teknikken som brukes for å lage bonsai ser eldre og vanligvis er reservert for bartrær, som beskjæring alene kan forme lauvskog bonsai. Hvis du ønsker å koble bredbladede, gjør det på våren når det er mest full av saft. Den tiden av året til tråd bartrær og evergreens avhenger av arten.

Bruksanvisning


•  Fjern eventuelle nedover vendt grener du ikke ønsker å inkludere i sammensetningen av din bonsai. Saks fungere for de fleste tynne grener.

•  Mål diameteren - i den tykkeste punkt - av grenen eller bagasjerommet du ønsker å wire, og finne en bøyelig kobber eller eloksert aluminium wire som er omtrent en tredjedel av denne målingen. Vanligvis velger den tynneste wire som vil gjøre jobben med å holde en gren i den formen du ønsker. Hvis stammen er ekstra tykk, kan det være fordelaktig å bruke to ledninger.

•  Anker i begynnelsen av tråden i bunnen av bagasjerommet ved å skyve den inn i jorden på baksiden av stammen. Wiren bør traff bunnen av fatet. For kabling en gren, sikre oppstart av ledningen rundt stammen eller en motsatt gren.

•  Wire din bonsai i retning av vekst, ved å kveile kabelen rundt i en spiral fra bunnen av bagasjerommet eller gren og jobbe deg oppover. Hver spole bør gjøre en vinkel på omtrent 45 grader. Pass på å ikke felle noen nåler eller blader under spolen av wire, og ikke trykk på ledningen for hardt til treet, eller for løst.

•  Bøy kablet gren eller bagasjerommet forsiktig inn i formen du ønsker å trene det.

•  Ta ledningen ut etter 12-18 måneder for evergreens og bartrær, og seks til åtte måneder for bredbladede. Dersom ledningen er igjen på for lenge vil den begynne å skjære i barken. Hvis dette skjer bruke avbitertang for å fjerne bitene som ennå ikke er fast i barken.

•  Fest blylodd eller små sandsekker for å veie grener ned som du ønsker å bøye i den retningen. Denne metoden krever ingen ledninger, men bare å feste vekt med en snor til grenen. Pad den delen av grenen at vekten henger så det ikke er skadet.

•  Rett en koffert som er for svingete ved å plassere tykk wire eller en metallstang mot stammen og fikse det med hyssing eller raffia.

Tips og advarsler


  • Kontakt en bonsai spesialist for informasjon om hva som er den beste tiden av året for å koble din bonsai arter.