Hovudside

The Care of Lychee Trees

by Walther

The Care of Lychee Trees

Native til Sør-Kina, Litchi (noen ganger stavet litchi) trær vokser godt i subtropiske områder med milde vintre og varme somre. Dette treet legger dekorativ verdi til landskapet, samt en avling av søte, saftige Litchi frukt. Litchi trær vokser 12-40 meter høy og naturlig danne et pent avrundet form. Våren, gule blomster dekke Litchi treet gi vei til klynger av rosenrød-farget frukt på sensommeren og tidlig høst.

Vekstforhold


Vokse Litchi trær i områder der vintertemperaturer sjelden faller under 28 grader Fahrenheit. Plukk en plass i full sol der jorda drenerer godt. Litchi trær vokser best i sur jord med en pH på mellom 5,5 og 7,5. Ved planting et ungt tre, gi det 25 til 30 fot med plass til å vokse og modnes. Hold et område 3 til 5 meter i diameter for gress når plante en Litchi i et plenområde.

Planting


Plante Litchi trær i høst som været kjøler ned og vinteren regner tilnærming. Løsne jord for planting ved å grave ut et område tre ganger så dypt og bredt som barnehage potten. Bland jord fra hullet med kompost for en blanding av halv jord og halvparten kompost. Påfyll hullet til det er den samme dybden som barnehagen potten. Ta av Litchi treet fra barnehagen potten og hold den oppreist i midten av hullet. Fylle jord og rake det glatt, deretter suge området med vann.

Bioklipp og gjødsling


Mulch Litchi trær med erfaren kompost, bark eller flis. Spre mulch 2 til 6 inches dyp. Forlenge teknings fra området under de ytre grener opp til 6 inches fra bunnen av bagasjerommet. Legg mulch en gang i året for å få nivåene opp til 2 til 6 inches dyp. Gjødsle Litchi trær annenhver måned. University of Florida anbefaler å bruke 6-6-6-2, 8-3-8-3 eller 4-4-8-3 formulert gjødsel. Vanne trærne en gang i uken eller når topp 4 inches av jorden tørker ut.

Beskjæring og Høsting


Du kan beskjære Litchi trær for å forbli liten eller tillate dem å nå sitt fulle høyde avhengig påvirke du ønsker i landskapet. Litchi trær danner naturlig en pen rund form. For å holde det naturlige form, sviske bare å fjerne døde eller ødelagte greiner og sykelig tre. Slakte Litchi frukt når de modnes på sensommeren og tidlig høst ved å klippe frukt klynger fra treet. Bruk clippers å kutte stammen for å unngå å skade treet.