Hovudside

Slik fjerner du flekker fra en pool

by Walther

Slik fjerner du flekker fra en pool

Eie et svømmebasseng kan bli mye moro i løpet av sommeren, så vel som en god kilde til mosjon. Vedlikehold på et basseng, derimot, er alt annet enn morsomt. En av de mest problematiske aspekter mange pool eiere står overfor når opprettholde deres svømmebasseng er problemet med flekker. Flekker er et problem at hver pool eieren vil møte til slutt. Håndtere dem på riktig måte kan ikke bare fjerne alle spor av flekken, men også hindre dem fra tilbakevendende.

Bruksanvisning


Slik fjerner du flekker fra en pool


•  Tøm bassenget slik at alle flekker kan inspiseres og rengjøres. Forsøk aldri å fjerne en flekk fra et basseng som bare er delvis drenert. Kjemikalier og rengjøringsmidler som brukes i flekkfjerning vil forurense noe vann igjen i bassenget. Det anbefales derfor å tømme bassenget helt slik at hele overflaten kan inspiseres.

•  Noter type basseng overflaten. Bassenget vil være laget av betong eller gips. Å vite hvilket materiale bassenget utvendig er laget av vil hjelpe deg å velge rengjøringsmidler formulert spesielt for din type basseng.

•  Inspiser flekken for å bestemme sin type. Flekker i svømmebassenger er vanligvis en av to typer: organisk og rust. Organiske flekker er forårsaket av løv og annet organisk materiale blir lov til å bosette seg i bassenget for å brytes. Jern er den viktigste kilden til rust flekker. Du vil også inspisere området av vannlinjen for tegn på kalsium eller kalk.

•  Bruk et rengjøringsmiddel som passer din situasjon. Hvis du har en konkret svømmebasseng og blir møtt med en organisk flekken, og deretter kjøpe en renseløsning utviklet for å fjerne organiske flekker fra betong. Det finnes en rekke høyt spesialiserte produkter for svømmebasseng flekker, så det er normalt å tilpasse produktet basert på dine spesielle behov. Noen rengjøringsmidler må skrubbes med en børste, og andre bare be deg om å helle renere på flekken. Følg instruksjonene som følger med produktet.

•  Bruk en vannslange til spray av området der flekken gang var. Du vil få best resultat ved hjelp av en strøm spray munnstykke. Sørg for å spraye hele området grundig, sammen med hele banen at vannet tar til avløpet. Det er viktig å vaske bort hver dråpe av renseproduktet.

•  Fyll bassenget. Legg til en ny forsyning av dine vanlige vannbehandling kjemikalier, slik at du kan gjenopprette vann PH tilbake til normale nivåer. Når PH er på normale nivåer og klor er i vannet, er det trygt å ta en dukkert i stainfree bassenget.

Tips og advarsler


  • BIOGUARD er en generell pool flekkfjerner. Det er vel verdt å bruke hvis du ikke vet hva slags flekk du har. Det vil også legge et beskyttende belegg til området for å hindre at flekken fra tilbakevendende.