Hovudside

Hvordan å klone en Lilac Bush

by Walther

Hvordan å klone en Lilac Bush

En blomstrende syrin som vokser i en farge du liker og i en høyde du foretrekker er verdig kloning å plante flere syriner som det hele din bolig eller å gi til venner og familie. Ved å ta stiklinger kan du klone en lilla busk over en periode på flere måneder med grunnleggende hagearbeid forsyninger. Planlegger å samle skjære på våren etter din eksisterende lilla ferdig blomstring for å gi den størst mengde tid til å heie og vokse før planting i bakken året etter.

Bruksanvisning


•  Velg en slutt stammer fra en ung gren sammen din busk eller plukke et anbud shoot som stikker opp fra bakken nær bunnen av den lilla å gjøre klone. Stammen bør være 4 til 6 inches i lengde og ikke tykkere enn en blyant.

•  Skjær stilken eller skyte fra morplanten med ren beskjæringssakser ved å lage en diagonal kutt langs bredden av stammen. Plasser den avskårne enden av stammen eller skyte inn vann.

•  Fyll en gallon potten med potting jord for hver stilk eller skyte du har samlet. Fukt jord nok til å dempe det jevnt utover uten å gjøre det soggy.

•  Fjern eventuelle blader som vokser ut fra den nederste halvdelen av skjære ved hjelp beskjæringssakser. Fukte bunnen tomme av skjære med vann hvis det har tørket under blad fjerning.

•  Dypp bunnen tomme av ditt kutte i en rooting pulver, slik at vannet for å hjelpe pulveret pinne til sidene og kutte overflaten av stammen eller skyte.

•  Skyv stammen eller skyte ned i jorda slik at skjære er plantet halvveis ned. Forsiktig flytte jorda rundt skjære å holde den på plass, men ikke pakke jorda rundt skjæring.

•  Flytt potten til en solrik plass i ditt hjem eller drivhus hvor det ikke vil bli rammet av direkte sollys. Vanne jorda som er nødvendig for å holde det fuktig over en periode på seks til åtte uker. I løpet av denne tiden bør røttene vokse, men øvre vekst over jorda kan ikke bli sett.

•  Overfør potten til et sted med direkte sol etter at du merker de første settene med bladene vokser eller skjære har vokst i høyden. Vann tyngre å mette jorden i bunnen av potten for å oppmuntre dyp rotvekst. Fortsett vanning til neste vår og plante det utendørs etter den siste frost er over.

Tips og advarsler


  • Syriner er ikke sjenert om å vise ny vekst. Når skjære har slått rot med hell i jorda, bør det være åpenbart at nye blader og høyde skjer.
  • Syrin er kjent for å være vanskelig å vokse fra borekaks. Tar flere stengler eller skuddene kan øke sjansene dine for å lykkes.