Hovudside

Hvordan Grow Bringebær varianter

by Walther

Hvordan Grow Bringebær varianter

Bringebær varianter er tilgjengelig i svart, rød, lilla og gult og modnes på ulike tidspunkter gjennom hele vekstsesongen. Sommerbærende varianter kan modnes tidlig, midten eller slutten av sommeren mens everbearing varianter modnes to ganger per år i løpet av våren og høsten. Ved å plante en blanding av sommer og everbearing varianter, vil du ha en lengre høsting tid.

Bruksanvisning


•  Samle en jordprøve fra hagen din på det stedet du ønsker å plante bringebær. Bruk en ren skje til å øse jord fra flere steder i hagen og deretter plassere jord i en bolle og bland. Send jordprøven til en lokal landbruks laboratorium for pH, næringsstoff og organisk materiale analyse.

•  endre jord som antydet ved de jordtestresultatene. Bringebær foretrekker jord med en pH på 5,5 til 6,5 med tilstrekkelig næringsstoffer og organisk materiale. Legg kalk for å heve pH i jorden eller svovel for å senke pH-verdien om nødvendig. Påfør £ 25. av 10-10-10 gjødsel for hver 1000 kvadratmeter med hageområde. Hvis din jord test indikerer at en eller flere av de nødvendige næringsstoffer er lavt eller mangler, valgte en gjødsel som har en økt konsentrasjon av det næringsstoffet. Hvis du jorda har mindre enn 3 prosent organisk materiale legge organiske som Sphagnum torv til hagen. Bland alle endringene inn i hagejord med en rorkult.

•  Plant bringebær ca 2 til 4 meter fra hverandre i rader som er 8-12 meter fra hverandre. Røde og gule bringebær vil vokse rotskudd som forplanter anlegget og fylle i radene. Fiolett og sort bringebær vil produsere rotskudd fra bunnen av anlegget og ikke vil fylle i radene. Hvis du har kjøpt bare-rot bringebær, suge røttene i vann over natten før du planter dem i hagen.

•  Spre 3 til 4-tommers lag mulch rundt plantene til å kontrollere luke vekst. Materialer som furu flis, bark og nåler er gode bringebær mulches fordi de bidrar til å opprettholde en lavere pH i jorda.

•  Installer en espalier system for bringebær. Espalier systemet vil bidra til å forbedre kvaliteten på bærene, og vil gjøre høsting av frukt enklere. For røde og gule bringebær, installere espalier system hvor slutt innlegg danne en "T" eller "V" -form og en ledning surret rundt utsiden, ca 3 1/2 meter av bakken inneholder bringebær i hekker. For svart og lilla varianter bruke en bakke system espalier der du installerer enkelt innlegg på hver plante plassering og strekker ledning mellom stengene ca 4 meter av bakken. For begge systemene, binde plantene løst til innlegg eller ledninger med hyssing for å oppmuntre til spredning langs espalier.

•  Trekk ugress fra bringebær hage som nødvendig og vann plantene ukentlig hvis området ikke får tilstrekkelig nedbør. Bringebær planter trenger 1 til 2 inches av vann hver uke.

•  Trim syke eller skadde canes fra plantene gjennom hele året. Skjær de brukte floricanes til bakkenivå etter innhøstingen er fullført. Nye canes vil vokse neste sesong. Siden bringebærplanter modnes til forskjellige tider, etter beskjæring instruksjoner for dine spesifikke planter nøye.

•  Beskytt kald-sensitive varianter fra harde vintre ved å legge rørene på bakken og dekker dem med et lag av jord i begynnelsen av vinteren. Avdekke rørene i løpet av våren.

Tips og advarsler


  • En 25-fots rad av planter vil produsere omtrent 15 til 20 kg. av bringebær per år.
  • Jordbearbeiding kan ta flere måneder å oppnå så det er lurt å begynne tidlig.
  • Bruker 50 prosent mer gjødsel for bringebær som modnes i høst.
  • Følg alle planting og stell som du mottar med bringebær anlegg for optimal vekst og bærproduksjon.
  • Plante bringebær busker om våren etter at trusselen om frost er over.