Hovudside

Typer av Columbine blomster med flere Petals

by Walther

Typer av Columbine blomster med flere Petals

Columbine er en type flerårig blomst i slekten Aquilegia. Det har prangende, klokkeformede blomster som har flere kronblader og ofte tiltrekker seg kolibrier til hagen. Disse våren bloomers også har rundet blått til grønt bladverk. Allsidig, gjør deres attraktive løvverk en ideell bunndekke lenge etter at plantene har blomstret. Lav vekst, Columbine blomster er ideelle vokst i skogs hager og åpne skygge områder av landskapet.

Fan Columbine


Fan Columbine (Aquilegia flabellata var. Pumila 'Silver Edge') er en klump dannende staude som vokser opp til 1 ½ meter høy og en fot bred. Den har nikker blek til himmelen blå kronbladene med hvite kronblad tips som er kort ansporet eller incurved. Fan Columbine blomstrer om våren og produsere vifteformet brosjyrer, derav felles navn. Den vokser best i full sol til delvis skygge og godt drenert, rik jord. Hardy, vifte Columbine tåler et bredt spekter av jordtyper, unntatt tunge eller dårlig drenert varianter. Vokse fan Columbine i USDA Plant hardførhet soner 3-9.

Alpine Columbine


Alpine Columbine (Aquilegia alpina) vokser opp til tre meter høy og 6 til 12 inches bred. Det bærer 02:58 blå blomster tippet i hvitt og vokse langs terminal klase. De nikker blomster på alpine Columbine blomst i slutten av våren. Alpine Columbine vokser best i full sol til delvis skygge og godt drenert jord. Vokse alpine Columbine i USDA Plant hardførhet Soner 4-8.

Golden Columbine


Golden Columbine (Aquilegia chrysantha), også kalt gul Columbine, er en rekke Columbine med et kraftig vekst og klumper vekst vane. Den vokser 1 til 3 meter høye og brede og har 3-tommers bred gul, våren-blomstringen blomster. Duftende blomster på golden Columbine tiltrekke sommerfugler til hagen. Golden Columbine vokser best i del til full skygge, selv tåler full sol i kjølig klima. Vokse golden Columbine i USDA Plant hardførhet soner 3-8.

Cardinal Columbine


Cardinal Columbine (Aquilegia (Songbird Series) 'Cardinal') er en flerårig som vokser opp til to meter høy og en fot bred. Det har oppadvendte, 3-tommers brede blomster som er rød og hvit. De store, blomster på Cardinal Columbine tiltrekke seg kolibrier til hagen og er kjent for sin kompakte formen. Cardinal Columbine har grått til grønt, bregne-lignende bladverk. Den vokser best i full sol til delvis skygge, selv foretrekker lys til moderat skygge. Den trives i godt drenert, fuktig jord som er rik. Å fremme en ekstra runde med blomster, deadhead det brukte blomsterstengler etter blomstringen. Grow Cardinal Columbine i USDA Plant hardførhet soner 3-9.