Hovudside

5-gallon bøtte Planting Guide

by Walther

5-gallon bøtte Planting Guide

Planting grønnsaker og blomster i en 5-gallon bøtte er en enkel måte å både bruke en bøtte og unngå å måtte luke en grønnsakshage. Fordi plantene finnes i et bestemt område, er de lettere å ta vare på og er ikke utsatt for roaming ugressfrø. Du kan bruke bøtter med nesten alle størrelser for blomster eller grønnsaker, og de er tilgjengelige fra restauranter, dagligvarebutikker og jernvareforretninger. Unngå enhver bøtte som inneholder kjemikalier eller non-food-grade oljer, som de kan forbli i plast og lekke inn i jord, selv etter en grundig rengjøring.

Bruksanvisning


•  Bor hull ca 1/4 cm i diameter i bunnen av bøtter. Bor 10 hull plassert jevnt fordelt over bunnen.

•  Fyll en bøtte med en blanding av potting jord og kompost. Å spare på potting jord, legg et lag med grus i bunnen av bøtta. Dette vil bidra til å tømme jord, og du vil ikke kreve så mye jord å fylle bøtta.

•  Finn dine bøtter i et område hvor de vil motta minst seks timer med full sol hver dag.

•  Plant dine vegetabilske planter eller frø i bøtte (e). Bare plante en tomat, squash, paprika eller aubergine plante per bøtte, som de vokser ganske stor. Plante mellom fire og seks salatplanter, eller tre eller fire bush bønne planter per bøtte. Plante opptil 10 bete, reddik, gulrot og lignende rot vegetabilske planter per bøtte.

•  Vann bøtte plantene grundig og sjekke dem hver dag. På grunn av at jordsmonnet er eksponert til luft og sol på alle sider, det vil tørke raskt. Plast av bøtten varmer jorda opp mer enn jord i grunnen vil bli oppvarmet. Dette er gunstig for vekst av planten, men det vil også kreve mer vann.

•  Gjødsle og fortsette å ta vare på anlegget som anbefales for sine spesifikke behov.