Hovudside

Care Tips for en fred Lily Plant

by Walther

Opprinnelse i tropiske klima i Latin-Amerika, fredslilje (Spathiphyllum) har frodige grønne blader opp til 12 inches i lengde og slående hvite blomster, dette anlegget gir en attraktiv tillegg til noen hjemme eller på kontoret. En lite vedlikehold rykte kombinert med en kraftig evne til å rense luften, skaper fred lilje verdt en nærmere titt.

Attributter


Fredslilje er en staude som har en vekst høyde på opp til 6 meter og en bredde på opptil 5 meter. Vanligvis dyrkes innendørs på grunn av sin følsomhet for frost, er det egnet som et utendørs anlegg i USA plante hardførhet soner 11 til 12. Store hvite blomster, eller spathes, vokse rundt en hvit spadix. Anlegget har en full vekst vane. Blomstene vokser på en lang stilk. Blomsten blir en blek grønn etter ca 10 dager, men er langvarig og forblir på anlegget i minst en måned. Dens evne til å produsere blomster under dårlige lysforhold bidrar til sin popularitet som et innendørs anlegg.

Vekstkrav


Når omsorg for fred lilje er det viktig å huske på fuktig, tropisk miljø som har det tilpasset. Ofte funnet på regnskogen gulvet, fred lilje trives i varme, fuktige områder. Bruk en pott med et dreneringshull og en allsidig potting jord som drenerer godt. La jorda tørke mellom hver vanning, men ikke holde tilbake vann i lange perioder. Bladene blir gul hvis fratatt vann til det punktet av Wilting. Bruk vann som er romtemperatur. Før bruk fjerne klor fra vannet ved å la den sitte i en åpen beholder. Freden håndterer lilje dårlig lys, men foretrekker lyse, filtrert lys. Dagtemperaturer mellom 68 og 85 grader Fahrenheit og nattestid temperaturer mellom 58 og 75 grader Fahrenheit er best. Temperaturer som faller under 50 grader Fahrenheit vil bremse veksten betydelig og minusgrader vil trolig drepe planten.

Vedlikehold


Fredslilje er relativt enkelt å vedlikeholde. Det krever svært lite gjødsel når holdes innendørs. En vannløselig gjødsel, på en fjerdedel den anbefalte styrke, annenhver uke i sommermånedene er tilstrekkelig. Best holdt litt potbound, fred lilje krever en stor gryte. Hvis repotting er nødvendig, bør det gjøres i februar eller mars. Misting anlegget vil gi det de fuktige forholdene den trenger for å trives. Bruk varmt vann når misting. Plassere småstein eller steiner under potten i et drenerings parabol vil øke fuktighetsnivået og gi rom for bedre drenering.

Fordeler


Fredslilje virkelige styrke ligger i dens luftrensende krefter. I tillegg til å tilsette oksygen til miljøet, er fred lily stand til å fjerne gassformige løsningsmidler fra den umiddelbare atmosfære.