Hovudside

Hvorfor Apple Trees ikke bærer frukt hvert år?

by Walther

Hvorfor Apple Trees ikke bærer frukt hvert år?

Mange arter av epletreet vil produsere frukt hvert år - forutsatt at de er dyrket i de rette forholdene, og ikke opprettholde noen skade. I noen situasjoner kan treet falle i å produsere frukt bare annethvert år. Hvis dette skjer med treet ditt, eller hvis den ikke klarer å produsere ett år, kan det være for en rekke årsaker. Og husk: Epletrær vil ikke bære frukt for de første to til fem år med vekst.

Biennalen Bearing


Hvis treet bare bærer frukt hvert år, er det kjent som biennalen peiling. Flere eplesortene naturlig tenderer mot biennale avlinger i visse vilkår, inkludert Empire, Golden Delicious, Honeycrisp, Spartan og Grimes Golden. The Royal Horticultural Society antyder at biennalen lageret er ofte et resultat av mangel på fuktighet i jordsmonnet. Den lave vanninnhold betyr at treet kan ikke produsere en stor avling, som fører til altfor mange blomsterknopper neste år.

Tre Vigor


Hovedårsaken til sporadiske eple avlinger i hjemmet hagen er feil type treet vigør, ifølge Robert Crassweller ved Penn State University Institutt for hagebruk. Trær som fokuserer deres voksende energi på grener og stammer mangler den energien som kreves for å produsere en skikkelig avling av epler. Overpruning er en sjef skyldige når det kommer til treet vigor problemer. Trimming for mye i vinter, spesielt beskjæring hodene, resulterer i forsinket og forkrøplet frukt vekst. Tilsvarende kan legge for mye gjødsel til jord nær treet utløse tre vekst og hemme fruktproduksjon.

Pollinering


Ifølge Royal Horticultural Society, de fleste epletrær produsere gode frukt avlinger bare hvis de er i nærheten av en pollinering partner. Det betyr at du kan kjempe for å få en årlig avling fra en enkelt hage treet. Forskjellige arter har forskjellige pollinering behov. Du bør finne ut hva treet foretrekker før planting. For eksempel, de fleste krever en annen rekke til krysspollinerer. Mangel på bier i blomst tid kan også redusere effekten av treet pollinering.

Frost og Bud Damage


Selv om mange epletrær er hardføre og tåler lave temperaturer, kan en sen frost drepe av tidlige knopper. En frost i begynnelsen av mai, for eksempel, kan ødelegge mer delikat spirende skudd. The Royal Horticultural Society peker også på at hvis du ikke kan se noen knopper på alle etter vinteren, treet kunne ha blitt strippet av sultne hagefugler. I dette tilfellet, din eneste form for beskyttelse er å netto treet inntil temperaturer varme opp og fuglene finne alternative matkilder.