Hovudside

De Varianter av Freds Liljer

by Walther

De Varianter av Freds Liljer

Freds liljer er hardfør, attraktive innendørs planter som produserer hvite blomster og blanke, mørkegrønne blader. De er kjent for sin enkle omsorg og deres evne til å håndtere inkonsekvent vanning, og kan blomstre, selv i svakt lys. De fleste variantene er mellom ett og fire meter i høyden, men ifølge den Clemson University nettsted, kan noen vokse så høyt som 6 fot. Velge riktig fred lilje utvalg for den tilgjengelige plassen kan hjelpe huseiere skape et attraktivt innendørs boareal.

Flower Power


Dette mangfoldet produserer store blomster holdt høyt over løvverk på meget solid, oppreist stengler. Bladene har en særegen lanse form. Denne planten blomstrer rikelig, blomstrende lettere enn de fleste andre varianter.

Lynise


Dette matte-leaved fred lilje er også kjent for sin enkle blomstring. Ifølge Clemson University, er Lynise en rask grower som produserer store mengder av blomster og kan nå opp til fire meter i høyden. Store prøver kan vokse så bredt som de er høye.

Mauna Loa


Denne mellomstore fred lilje tar opp mindre plass enn noen av sine slektninger, økende til bare ca 2 eller 3 meter i høyden. Den produserer blanke, grønne, ribbet blader med en lanse lignende form og en lett bølget margin, på en stilk 10 til 12 inches lang. Blomsten stilken er longer-- 15 til 20 inches lang, med langvarige hvite blomster som er opptil 4 inches tvers. Over tid svinger blomsten grønnaktig med alderen.

Sensasjon


Sensation fredsliljer er blant de største varianter tilgjengelig, og nådde høyder på 5 til 6 meter. De har mørke grønne blader med en ribbet overflate og attraktive, velformede hvite blomster. Denne slitesterke og fleksible anlegget er attraktiv som en bladverket anlegg, så vel som en blomst. Det blomstrer bare midlertidig, og kan bruke mye av sitt liv på den grønne tilstand.

Supreme


Supreme er en annen ganske stor fredslilje, omtrent på størrelse med Lynise. Dens mest slående trekk er størrelsen på sine blomster. Ifølge Clemson University, kan blomstene av denne varianten nå 7 inches tvers, og er generelt snø hvit med en oval form. Bladene er brede og dype grønne, og dens blomster stilker har en tendens til å komme godt over dem.

Wallisii


En mindre fred lilje, vokser Wallisii bare til ca 12 inches høy, og har en svært kompakt form. Til tross for sin lille størrelse, er imidlertid Wallisii en sprek dyrker. Blossoms er likeledes lite på om lag 3 inches tvers, men svært attraktiv og delikat. De har en tendens til å dukke opp bare noen få om gangen. Bladene er slank, skinnende og mørkegrønne.