Hovudside

Hvorfor er det viktig å sette opp en grønnsakshage?

by Walther

Hvorfor er det viktig å sette opp en grønnsakshage?

Planting, vedlikehold og høsting grønnsaker i en hage har flere fordeler. En hage sikrer umiddelbare tilgjengeligheten av grønnsaker du foretrekker. Hage dyrkede grønnsaker er friskere, ofte tryggere, og noen ganger mye billigere enn de du kjøper fra en matbutikk.

Helse


Grønnsaker for salg i dagligvarebutikker er sjelden dyrket lokalt. Dyrkere kan bruke plantevernmidler, ugressmidler, eller er forurenset vanningsvann. Sertifisert økologisk mat unngår disse problemene, men kan være dyrt. Hjemmelaget vegetabilske avlinger er ikke akkurat billig å vokse, men å vite kilden til mat er uvurderlig.

Smak


Grønnsaker frisk fra hagen smake helt forskjellig fra den gjennomsnittlige tilbud av dagligvarebutikker. Kommersielt tilgjengelige produkter av og til er blitt sendt over lange avstander og holdt ved temperaturer som ikke favoriserer liv og smaken av grønnsakene.

Convenience


Hagearbeid, vedlikehold og konservering grønnsaker kanskje ikke synes å være praktisk. Arbeiderpartiet er intense i løpet av noen korte måneder, men høsten kan nytes lenge etterpå. En kort spasertur til hagen er mindre stressende enn en lang kjøretur til butikken. Du kan vokse salatgrønnsaker gjennom det meste av året i mildt klima. Rotfrukter, som for eksempel poteter, lagre godt over vinteren på et kjølig område som ikke fryser. Hermetisering eller tørking grønnsaker som tomater og grønne bønner tar arbeid, men riktig bevart de vil vare i et år.