Hovudside

Sykdom resistent Tomat Varianter

by Walther

Sykdom resistent Tomat Varianter

Sykdom-resistente tomat varianter er ikke utsatt for mange av de sykdommer som kan spres gjennom en hage, dreper plantene dine og sløse alt arbeidet du har lagt inn i dem. Noen av de sykdommer som påvirker tomater inkluderer blad sykdom på planter, blad wilt, pulveraktig mugg og rot råtne. Velg fra et bredt utvalg av sykdomsbestandig tomater som vokser godt i nesten hvilken som helst sone.

Bedre Boy


Better Boy er en av de større tomat varianter. Dette er tomat for deg hvis du liker å ha en tykk skive på en hamburger eller sandwich. Ett anlegg vil produsere ganske mange pounds av tomater avhengig av vekstforhold. Stake denne variasjonen av tomatplante ved hjelp av enten et bur eller et tre stake og bånd, som det vil bli veldig tung når det er å produsere frukt. Alltid holde tomater opp fra bakken for å beskytte plantene mot sykdom og også for å forebygge eventuelle eksisterende sykdom sprer seg til andre planter i hagen din. Bedre Boy er motstandsdyktig mot de fleste tomatplantesykdommer. Denne variasjon har noen ganger problemer med råte ende, men, men dette er vanligvis en raskt løsbar problem. Test din jord for å sørge for at den har nok kalsium i det. Legg litt beinmel til jorda før planting hvis mangel på kalsium er et problem. Mangel på vann kan også føre til slutten råte. Gi dine tomatplanter rikelig med vann, spesielt mens tomatene utvikler.

Kjendis


Kjendis er tomat for gartnere som ikke ønsker å stake sine tomatplanter - anlegget er så liten at den ikke trenger støtte. En av fordelene med denne tomat variasjon er at det er en tidlig produsent, tar bare ca 70 dager for å utvikle modne tomater. Kjendis er motstandsdyktig mot mange sykdommer, inkludert Alternaria blad spot, verticillium wilt, tobakk mosaic virus og Fusarium wilt.

Roma


Roma tomat er en ideell tomat å vokse hvis du liker å gjøre en masse sauser. Roma tomater er små, avlange tomater som er svært kjøttfulle og har svært få frø. De er ikke så saftig som andre tomater, noe som gjør dem egnet for sauser. Roma tomater er resistente mot verticillium wilt og Fusarium wilt. Stake dine Roma tomater når du først transplantere dem utendørs. Staking bidrar til å støtte planten som det vokser og holder noe frukt av bakken.