Hovudside

Hvordan å forplante en Jewel Orchid

by Walther

Hvordan å forplante en Jewel Orchid

Juvel orkideer er en gruppe av flere varianter av orkideer, snarere enn en bestemt type. De kalles juvel på grunn av sine vakre løvverk. Vanligvis gjør orkideer ikke har uvanlige tegninger på bladene, men juvelen orkide bladene har interessant farge, inkludert påfallende fargede årer. Den fløyelsaktig tekstur av bladene forbedrer fargene og selv gjør dem ser ut som forskjellige farger fra ulike vinkler. Jewel orkideer er hardfør og lett å forplante, noe som gjør dem til et godt valg for nybegynnere.

Bruksanvisning


•  Legg en håndfull torvmose i en orkidé potten. Fukte det godt. Det bør ikke være soggy.

2 separate en stilk fra en sunn juvel orkidé. Trekke forsiktig vekk fra resten av anlegget, untangling røttene. Skjær stilken i biter. Hver brikke skal ha to bladnoder på det. Dypp de kuttet endene av stilkene i orkide rooting pulver.

•  Plasser hver stilk brikke i Sphagnum mose. Hold mosen fuktig, men ikke våt. Røtter vil utvikle seg fra hver del av juvel orkide stammen. Det vil ta flere uker, så vær tålmodig. Jewel orkideer vokser veldig sakte.

•  Pot hver rot i orkide potting media i en egen orkide potten når røttene er en tomme eller to lang.

Tips og advarsler


  • Jewel orkideer vokser best med en luftfuktighet på 70 til 80 prosent. De liker lav, indirekte lys og ikke krever mye orkide mat. De bør ha rent vann mellom feedings.
  • Du kan forplante juvel orkideer som helst på året.
  • Det er mer enn én måte å forplante juvel orkideer. Du kan selv sette borekaks i et glass med vann for å heie dem.