Hovudside

Fall-Blooming blomster i Florida

by Walther

Fall-Blooming blomster i Florida

Delstaten Florida, hvis navn er avledet fra det spanske ordet for "blomstring," feires for skjønnheten og variasjonen av sine blomstrende planter. Selv om mange av sine mest kjente blomster som asalea og kameliaer, dukke opp i løpet av våren, er det flere arter av høst-blomstrende planter som er felles for Florida i tillegg. Disse kule sesongen bloomers legge farge og vitalitet til verft og hager lenge etter vår- og sommerblomster har visnet.

Sea Myrtle


En art av fall-blomstringen blomst innfødt til Florida er sjø myrt (Baccharis halimifolia), også kjent som groundsel, salt myr-eldste, consumptionweed og baccharis. Dette flerårig, løvfellende busk når høyder på seks til 12 fot. Den vokser i et forgrenet mønster, bærer små, ovale, grå-grønne blader. Fra august til oktober tette klynger av nektar-rik, hvite blomster dukke opp, noe som gir vei til et vell av fjærlett, sølv-hvite frø. Dette attraktive busk, funnet vokser vilt i saltmyrer og langs strandlinjer, og har grundig våt jord. Det blomstrer også i delvis skygge. Sjø myrt er salt tolerant og motstandsdyktig mot de fleste skadeinsekter og plantesykdommer. Det er nyttig for å kontrollere erosjon og tiltrekker bier og sommerfugler.

Swamp Milkweed


Sump milkweed (Asclepias incarnata), også kjent som rosa milkweed, er en attraktiv flerårig plante blomstrende i Florida. Sump milkweed når en moden høyde på to til fire, bærende, lanse-formede, lyse-grønne blader. Begge bladene og stilkene inneholde et melkeaktig lateks hvor anlegget er oppkalt. Fra juni til oktober, produserer dette anlegget prangende klynger av rosa, lilla og lys lilla blomster som trekker oppmerksomheten til monark sommerfugler og kolibrier.

Som sea myrt, gleder sump milkweed i våte og myrlendte omgivelser, noe som gjør det til et ideelt anlegg for Florida. Den trives i enten full sol eller delvis skygge og foretrekker pH nøytral til svakt sur jord.

Jerusalem Artichoke


Jerusalem artisjokk (Helianthus tuberosus), også kjent som sunchoke, er et fall-blomstrende plante i Aster familien. Native til østlige Nord-Amerika, er dette flerårig hardfør i voksende soner 3 til 9. jordskokk er branchy planter nådde høyder på opptil 10 meter og bærer lange, pilformede, grove, hårete grønne blader. Fra sensommeren å falle, muntre, gylne gul, tusenfryd-lignende blomster 03:57 inches i diameter dukke opp. I tillegg til sin dekorative verdi, er jordskokk dyrkes for sine spiselige knoller, som er klar til å høstes like etter at blomstene har visnet i sen høst til tidlig vinter. Jordskokker trives i full sol til delvis skygge, og krever en regelmessig tilførsel av vann for å produsere optimale knoller. Noe godt drenert jord er hensiktsmessig.

Lantana


Lantana (Lantana camara), også kjent som busk verbena, er en annen Florida busk peiling høst blomster. Denne robuste flerårig eviggrønne vokser til en høyde på opp til seks meter, peiling spisse, ovale blader 04:58 inches i lengde. Disse bladene er grov og hårete i tekstur og avgir en merkelig lukt når knust. I sommer og høst, runde klynger av små blomster som varierer i farge fra oransje til gult til rosa dukke opp, tiltrekke sommerfugler. Lantana er en enkel plante å vokse, blir innhold i enten fuktig eller tørt, så vel som verken sol eller skygge. Det er hardfør i sone 8 til 11 og tåler de fleste jordtyper.