Hovudside

Bruker for Benker

by Walther

Bruker for Benker

En dreiebenk er en roterende skjæremaskin og som brukes til å gjøre en rekke produkter. Ifølge National Maritime Research Institute, er den dreiebenk en av de vanligste bearbeidings verktøy. De brukes i kombinasjon med skjærende verktøy, for eksempel side verktøy, kjedelige barer og cutting-off verktøy. De tre grunnleggende typer dreiebenker er motor, turret og spesielle formål dreiebenker.

Trearbeid


Den første tre dreiebenk ble oppfunnet i 1820 av Thomas Blanchard. Den opprinnelige hensikten var å jevnt forme tregjenstander som pistol aksjer. Bruken av en dreiebenk i bearbeiding er ofte referert til som tre vende. Skjærende verktøy er hånddrevne og arbeidet krever en meget stø hånd. Tredreiing Online lister over 100 prosjekter som kan gjøres med en tre dreiebenk, fra kjevler og idioter til boller og kaffekopper.

Metallbearbeiding


Metalldreiebenker brukes til å lage en rekke verktøy og maskiner. De er ekstremt kraftig og kan skjære gjennom den vanskeligste av metaller. Selvfølgelig må metalldreiebenker brukes med ekstrem forsiktighet. I motsetning til tre dreiebenk, metall dreiebenk vanligvis har automatiske skjæreverktøy og er generelt mer komplisert enn tre dreiebenker. For masseproduksjon, metalldreiebenker er tilgjengelig i datastyrte versjoner kalt datamaskin numerisk styrte dreiebenker, som kan programmeres til å lage kopier og manipulere krappe kurver.

Glassblåsing


Glassdreiebenker brukes i butikker som spesialiserer seg på nøyaktig, detaljert glassblåsing. Ifølge Litton Engineering Laboratories, glassworking dreiebenker produsere resultater av høy kvalitet, med bedre manipulering av materialer og nøyaktighet enn håndlagde produkter. Noen glassworking dreiebenker bruke en lommelykt til å forme glass, heller enn å kutte verktøy. Glassworking dreiebenker kan være svært kostbart for den alminnelige hobby. Den RepairFAQ nettstedet gir en nyttig veiledning for å bygge din egen glassworking dreiebenk hjemme.