Hovudside

Hvordan Grow Pistasjenøtter i California

by Walther

Hvordan Grow Pistasjenøtter i California

Ninety-åtte prosent av alle amerikanske pistasjenøtter er produsert i Californias Central Valley, som har et ideelt klima for dem. Pistasjenøtter er motstandsdyktig mot tørke og varme tolerant, men krever vintre kule nok til å bryte knopp dvalen. De tolererer ikke høy luftfuktighet. Pistasjenøtter utvikle sakte, nå full bæreevne mellom 10 og 20 år, men kan produsere i århundrer. Pistasjenøtter er dioecious - mannlige og kvinnelige blomster bæres på egne trær - og bærer tunge avlinger bare annet hvert år. Dyrke dem i full sol med dyp, godt drenert og fuktighetsbevarende jord.

Bruksanvisning


•  Fjern all emballasje fra trerøtter. Undersøke trær og skjære vekk døde, skadede eller syke røtter. Sørg for at den mannlige treet er godt merket. Stupe treets røtter i en bøtte med vann - som dekker kun røttene - mens du lå ut og grave planting hull.

•  Plant et lite antall trær i en blokk ordning for maksimal pollinering. Plant den mannlige treet - eller den første mannlige treet i større plantings - motvind i forhold til de fleste kvinner. Plass trærne minst 15 til 18 fot fra hverandre.

•  Dig hvert plantehull til samme dybde som treets røtter er lang og dobbelt så bred. Spre røttene og plasser treet i hullet. Plante hvert tre på samme jord nivå at den vokste i barnehagen, som du kan måle med jord beis eller vannmerke. Kontroller at pode er minst 2 inches over bakken.

•  Fylling hvert plantehull med stedlige masser. Forsiktig tamp jord over røttene. Suge forsiktig hele roten området hvert tre med en bøtte med fortynnet rot stimulator løsning, følgende produkt retninger. Bruk denne løsningen hver 10 dager for den første måneden trær er i bakken.

•  Tendens til trærne nøye i løpet av sitt første år, med særlig vekt på deres behov for vann. Vann ofte nok til at trær fortsette å trives som røtter få etablert. Mette med vann for å heie nivå for å oppmuntre pæleroten utvikling.

•  Beskjær unge trær til en modifisert sentral leder og fire eller fem stillas lemmer ca 4 meter over bakken. Beskjære trær bare som nødvendig for å fjerne skadede eller kryssende grener, fordi tung beskjæring reduserer mutter produksjon.

•  Gjødsle om våren som ny vekst begynner, ved hjelp av et komplett balansert 10-10-10 gjødsel. Følge etiketten instruksjoner for dosering. Fordi pistasjenøtter vokser sakte, har de ikke trenger store mengder nitrogen.

•  Vann til hele roten området er mettet, spesielt under den varme sommeren vekstsesongen, men sjeldnere som trærne modnes og utvikle seg.

Tips og advarsler


  • Den maksimale forholdet mellom mannlige til kvinnelige trær er 1 til 24 for tilstrekkelige kommersielle avlinger.
  • Håndtere bare-rot trær nøye når plante, som budded scions er lett skilles fra rotstokken.