Hovudside

Slik Care for Økende freds Liljer

by Walther

Slik Care for Økende freds Liljer

Den vanlige potteplante kjent som fredslilje er ikke en lilje i det hele tatt. Liljer tilhører slekten Lilium, mens fred lilje tilhører slekten Spathiphyllum. Spathiphyllums har ikke de samme kravene omsorg som planter fra lilium slekten. Fredslilje har mørk grønne blader, og bladene er avlange med tips som kommer til et punkt. Hvis de oppbevares i hjemmet, kan fredslilje fjerne giftstoffer fra luften. En skikkelig vedlikeholdt fred lilje vil bli grønn hele året, og til å produsere hvite lilje-lignende blomster.

Bruksanvisning


•  Velg et sted for fred lilje i ditt hjem som ikke mottar noen direkte sollys og har en moderat romtemperatur. Fredsliljer trives med bare kunstig lys. Spathiphyllums oppsto på bakken i tette områder av regnskogen, og foretrekker lave nivåer av lys bedre enn de fleste planter.

•  Fyll en mugge full av vann. Tillate vannet å sitte i 24 timer. Dette tillater noe klor som kan være til stede i vannet til å fordampe. En gang i uken, vanne din fred lilje til jorda ser ut og føles fuktig, men la ikke vann sitter på toppen av jorda. Hell av overflødig vann. Fredsliljer bør ikke være over-vannet.

•  Gjødsle anlegget en gang i måneden. Fortynne en standard husholdning plantegjødsel til en firedel styrke. Påfør gjødsel som anbefalt av produsenten. Gjødsling anlegget ditt for ofte kan skade fredslilje. Anlegget kan også bli skadet ved bruk av en gjødsel som er for sterk.

•  Inspiser anlegget tidvis for melete bugs. En melete bug infestation vil se ut som små hvite vokslignende partikler tilstede på bladene. Hvis du oppdager noen feil på bladene, tørke bladene med isopropanol.

Tips og advarsler


  • Freds liljer er en av de få planter som kan dyrkes i et kontor eller rom uten vinduer.
  • Fredsliljer vil ikke alltid ha en blomst. Det er helt normalt for din fred lilje å ha bare grønne blader for det meste av året.
  • Fredsliljer er giftige hvis fordøyd. Se barn og kjæledyr rundt dette anlegget.