Hovudside

Hvordan passere en Radon Inspeksjon

by Walther

Radon er en usynlig og luktfri gass som forårsaker omtrent 21.000 dødsfall i USA hvert år i henhold til Environmental Protection Agency. Nesten én av fire amerikanske hjem er anslått å ha denne kreftfremkallende gass. Heldigvis kan boliger bli testet for radon, og hvis radon er oppdaget, er det mulig å senke radonnivået i huset ditt.

Bruksanvisning


Testing og beskytte hjemmet ditt


•  Det er fire grunnleggende typer radon tester. En kortsiktig radon test vil vise deg radonnivået i huset i 90 dager eller mindre, mens en langsiktig radon test vil kreve minst 90 dager for å få en nøyaktig lesing. En passiv radon test ikke trenger strøm for å fungere, mens en aktiv radon test gjør. Environmental Protection Agency rapporterer at disse valgene, på kort sikt og passive testene er generelt billigere, mens den langsiktige og aktive tester er mer nøyaktig.

Du kan la testing til fagfolk ved å ringe et radon inspektør for å teste hjemme. Hvis du bestemmer deg på en radon inspektør, er det lurt å ansette en sertifisert ett, ofte kjent som en kvalifisert radon tester. Be om et ID-nummer for å bevise sin status.

Hvis radon test av valget forteller deg nivåene i ditt hjem er 4 PCI / L (picocuries per liter luft) eller høyere, har ditt hjem farlige nivåer av radon.

•  Åpne vinduene og la luft inn i hjemmet ditt hvis radontestrapporter forhøyede nivåer av radon i huset ditt. Dette er en kortsiktig løsning, fordi det øyeblikk du stenger din vinduer radon vil begynne å bygge igjen. Men samtidig som mer omfattende reparasjoner til huset ditt, kan du bruke åpne vinduer som et midlertidig tiltak.

Installere en HRV (varmegjenvinning ventilator) for bedre, mer permanent ventilasjon. Sette den i kjelleren for de beste resultatene, som det er der de fleste radongass kommer fra. (Se Referanser 4, "Andre typer Radon reduksjon metoder")

•  Radon kan skrive inn boliger gjennom hull i grunnmuren. Forsegle sprekker og installere en "sub-skive trykkavlastning system" av rør og fans under stiftelse betong for å sikre at radon kan ikke snike i fra utsiden jord.

•  De fleste radon kommer inn i hus gjennom bakken, men det kan også gå inn gjennom vannsystemet. Installere en GAC (kornete aktivert karbon) filter eller et luftesystem for å beskytte mot dette. GAC filter er billigere, men vanskeligere å kaste bort; fordi radon er en radioaktiv gass, kan radioaktivitet bygge seg opp i filteret over tid. Det vil da trenge å være spesielt avhendes.

•  Etter renovere hjemme, teste for radon hvert år vil bidra til å sikre at du fortsatt sikkerhet. Et testresultat av 2 PCI / L eller lavere betyr at hjemmesiden har passert.

Tips og advarsler


  • Når du kjøper et nytt hjem, sjekke at en radon-reduksjonssystem er på plass før du kjøper kan spare mye penger. Installere et system inn i et nytt hus vil sjelden koste over $ 500 og kan være under $ 100, på grunn av reparasjoner til en eldre hjemme som regel tar $ 800 til $ 2500 i henhold til Environmental Protection Agency.
  • Når du vet at hjemmet har høye nivåer av radongass, åpne vinduene. Mens testing pågår imidlertid holde dem stengt; åpne dem kan påvirke testresultatene.