Hovudside

Hvordan å beskjære epletrær i vinter

by Walther

Hvordan å beskjære epletrær i vinter

Epletrær er kjent for å produsere vakre rosa / hvite blomster som senere utvikler seg til saftig frukt. Fra terte, grønne epler til søte og saftige røde, epletreet i seg selv er en allsidig en. Det er en god idé å beskjære treet for å opprettholde en vakker form og fremme en sunn tre som produserer sunn frukt. Beskjæring bør skje en gang etter fallet og før våren, men den aller beste tiden av året er under senvinteren før eventuell ny vekst skjer på epletreet.

Bruksanvisning


•  Bruk beskjæringssakser å fjerne uønskede grener som vokser nær bunnen av trestammen. Disse grenene er ofte referert til som suckers. Fjern alle suckers som vokser i henhold til hoved veksten av treet.

•  Kutt av noen døde, skadede eller syke greiner med beskjæring sag. Fjern hele grener over noen knopper som kan bli startet. Dødt trevirke er preget av avskallinger, misfarging og en mangel på knopper.

•  Fjern grener som krysser over og gni mot en annen gren. Dette oppmuntrer en mer vakker form og gjør at luften kan strømme lettere gjennom treet.

•  Skjær tilbake de resterende grenene så de er omtrent halvparten av sine tidligere lengde. Dette gjør at grenene til å vokse tilbake tykkere, noe som forbedrer blomstring for våren. Du må kanskje bruke et teleskop pruner å nå de høyere grener.