Hovudside

Typer av Milk Thistle

by Walther

Typer av Milk Thistle

Melk tistel frø brukes til å forebygge og behandle leverproblemer. Bare én melke tistel arter, Silybum, har vist seg å være terapeutisk, men flere typer melk tistel kosttilskudd er tilgjengelige. De medisinsk aktive kjemiske bestanddeler i dette anlegget er kollektivt kjent som silymarins, dermed noen melk tistel kosttilskudd selges under navnet silymarin. Av de mange kliniske studier utført på denne medisinsk urt, noen bevise det effektive for forhold som matforgiftning, skrumplever og hepatitt. For eksempel, en 1989 ungarsk studie som fant at det er en effektiv behandling for kronisk alkoholisk leversykdom.

Mat og Tea


Naturmedisinere anbefaler ikke å lage en te med melk tistel frø fordi de aktive bestanddelene ikke trekke godt i varmt vann. Tørket melk tistel frø, men kan males til et pulver og drysset på mat eller tatt av skje. Mange mennesker får i melk tistel på denne måten som en tonic og forebyggende; Fordi hele frø inneholder bare omtrent 4 til 6 prosent silymarins, dette er ikke en foretrukket fremgangsmåte for behandling av leverspesifikke forhold. Regelmessig inntak av frøene, men kan forbedre lever regenerering etter at en person har vært utsatt for giftige kjemikalier, stråling og andre giftstoff. Tørket melk tistel frø kan kjøpes på urte og / eller helsekostbutikker.

Kapsler og tabletter


Mange bedrifter selger kapsler av tørket melk tistel som er standardisert til å inneholde spesifikke mengder silymarin. Fagfolk anbefalt daglig dose på 250 til 480 mg per dag, oppdelt i to eller tre doser per dag. Melk tistel selges i tablettform er vanligvis ikke standardisert.

Flytende Ekstrakter og Tinkturer


Når det tas som en flytende ekstrakt eller skjær, urter direkte inn i blodstrømmen uten å måtte passere gjennom fordøyelsessystemet, i motsetning til kapsler. Alkohol er den mest potente medium for ekstrahering av urter, men glyserin og med eddik også benyttes. På grunn av sin tøffe seedet belegg, trekker melk tistel beste i en alkohol medium, noe som gjør melk tistel skjær gjort på den måten uegnet for folk følsomme for alkohol. I tillegg er noen flytende melk tistel ekstrakter standardisert for deres silymarin innhold.

Kombinasjon Supplements


Melk tistel er ofte kombinert med andre gunstige lever urter, og disse kosttilskudd kan bli enda mer effektive i å beskytte leveren fra giftstoffer. Enkelte populære melk tistel blander er gjort i form av tabletter, flytende ekstrakter og frisk-fryse tørkede urter i kapsler.